ÚZSVM: Historická perla Olomouce hledá nového majitele, minimální cena činí 249 milionů

04.02.2022 21:20 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) opět hledá definitivního vlastníka pro výjimečný historický areál Hanáckých kasáren v Olomouci. Na svých webových stránkách www.nabidkamajetku.cz vyhlásil čtvrté kolo výběrového řízení s elektronickou aukcí. Minimální cena za tuto výjimečnou nemovitost činí v tomto kole 249 milionů korun. Samotná aukce bude probíhat od 1. do 2. března.

ÚZSVM: Historická perla Olomouce hledá nového majitele, minimální cena činí 249 milionů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

„Hanácká kasárna jsou největším prodejem nemovitosti našeho úřadu a území Moravy a po pražském Paláci Broadway prodejem s druhou nejvyšší minimální vyhlašovanou cenou, který je zveřejněn na webových stránkách www.nabidkamajetku.cz. Věřím, že z této aukce vzejde nový majitel, který dokáže Hanáckým kasárnám vdechnout nový život,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Elektronická aukce areálu Hanáckých kasáren s minimální vyhlašovanou cenou 249 milionů korun bude zahájena 1. března 2022 v 10 hodin a potrvá do 2. března do 10 hodin. Do elektronické aukce se může přihlásit každý, kdo splní podmínky a před jejím začátkem (tj. do 28. února) složí kauci ve výši 25 milionů korun.

Aby aukce byla úspěšná a přinesla vítěze, musí v ní padnout alespoň jeden příhoz, a to nejméně ve výši minimální vyhlašované ceny, tedy 249 milionů korun. Další příhozy musí částku navýšit minimálně o 100 tisíc korun. Veřejnost pak může průběh elektronické aukce sledovat online na webu www.nabidkamajetku.cz. Další podrobnosti k prodeji naleznete ZDE.

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55309 lidí

Památkově chráněný objekt z 19. století, který tvoří čtyřkřídlá budova, převzal ÚZSVM na základě usnesení vlády v roce 2017 od Ministerstva obrany. Vláda pak v roce 2020 schválila jeho prodej. Stavba je významným urbanistickým prvkem města a ukázkou klasicistního vojenského stavitelství s ojedinělou stavební i armádní historií.

Více podrobností k historii této výjimečné nemovitosti naleznete ZDE.
Pro zájemce máme k dispozici také videoprezentaci areálu Hanáckých kasáren (ZDE).
Videonávody, jak se registrovat a zúčastnit elektronické aukce, naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…