ÚZSVM na Ústecku získal 90 pozemků od ostatních složek státu

17.09.2017 7:33

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Ústí nad Labem získal od organizačních složek státu a státních organizací celkem 90 pozemkových parcel. Jedná se o nemovitý majetek získaný podle § 19b zákona č. 219/2000 Sb., „o majetku státu“, který byl organizačními složkami státu a stáními organizace označen jako pro ně trvale nepotřebný.

ÚZSVM na Ústecku získal 90 pozemků od ostatních složek státu
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

?Jednalo se o pozemky na Chomutovsku (211 m2), Liberecku (4.022 m2), Lounsku (cca 17.960 m2) a Ústecku (8.354 m2).  Nejvíce pozemků získalo Územní pracoviště Ústí nad Labem od Ministerstva zemědělství – celkem 74 pozemků, a zbytek, tj. 16 pozemků, od Ředitelství silnic a dálnic ČR. Převzaté pozemky se různí podle druhu svého využití zapsaného v katastru nemovitostí – převzaty byly pozemky označené v katastru nemovitostí jako ostatní plocha, orná půda, lesní pozemek, vodní plocha, zahrada či trvalý travní porost.

Pozemky leží celkem ve 25 katastrálních územích, nejvíce např. v katastrálním území Růžodol I (okres Liberec), kde se jedná o pozemky podél komunikací, zeleň, části komunikací, pozemky okolo garáží a pod garáží ve vlastnictví třetí osoby. Dle doložených dokladů byly pozemky státem vykoupeny v letech 1982 až 1994 pro stavbu průtahu silnic v Liberci. Více převzatých pozemků se nachází také v katastrálním území Krásný Dvůr (okres Louny).

Další pozemky například leží ve Vojničkách, Smolnici u Loun, Stekníku, Radonic u Kadaně nebo Martiněvsi u Děčína.

Zaměstnanci převzaté pozemky, o rozloze  minimálně 30 ha, prošetří a dle jejich skutečného druhu a využití dále navrhnou jejich další způsob realizace dle zákona o majetku státu – např. výběrové řízení, přímý prodej, bezúplatný převod městům a obcím (pozemky pod komunikacemi) či předání jiným organizačním složkám státu či státním organizacím (lesní pozemky).

Územní pracoviště Ústí nad Labem získalo v souladu s § 19b zákona o majetku státu do příslušnosti hospodařit nový majetek vedený v účetní hodnotě 1 264 690 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…