ÚZSVM prošetřil pozemky zapsané v katastru na nedostatečně identifikovaného vlastníka

12.08.2022 14:12 | Tisková zpráva

Klatovskému pracovišti Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových se podařilo vlastním šetřením dořešit další pozemky, které jsou dosud v katastru nemovitostí zapsány na nedostatečně identifikovaného vlastníka.

ÚZSVM prošetřil pozemky zapsané v katastru na nedostatečně identifikovaného vlastníka
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemky se nachází v intravilánu obce Dlouhá Ves, tedy v šumavském podhůří, v zástavbě rodinných domů. Šetření těchto pozemků o celkové výměře 148 m2 bylo započato na základě žádosti fyzické osoby, která po mnoha letech zjistila, že část užívané zahrady není v jejím vlastnictví. Jelikož ji zvelebování tohoto odpočinkového místa, které vzniklo z původního zbořeniště, stálo mnoho času, sil a píle, obrátila se o pomoc na ÚZSVM. Vzhledem ke svému vyššímu věku by si přála uvést údaje v katastru nemovitostí do souladu se skutečným užíváním.

Šetřením bylo zjištěno, že majetek nedostatečně identifikovaného vlastníka byl zkonfiskován dle dekretu prezidenta republiky. Po objasnění a doložení veškerých listin převzal ÚZSVM pozemky do své příslušnosti a bude je dále realizovat v souladu se zákonem o majetku státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…