Uchazeči se zdravotním postižením z Ústeckoorlicka dostanou šanci na novou práci

20.03.2017 17:38

Celkem 10 zaměstnavatelů z Ústeckoorlicka i širokého okolí nabídne lidem se zdravotním postižením (OZP) práci především v oblastech výrobní sféry, ostrahy nebo úklidu. Hledat budou například pracovníky pro kompletaci a balení výrobků, výstupní kontrolu, strážné nebo uklízeče. V pořadí už třetí ročník „Burzy práce pro OZP“ pořádá Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Ústí nad Orlicí. Akce proběhne v pátek 24. 3. 2017 mezi 9.30 – 12.30 hodinou v prostorách ÚP ČR (17. Listopadu 1394, 562 01 Ústí nad Orlicí). Účast je pro vystavovatele i návštěvníky zdarma.

Uchazeči se zdravotním postižením z Ústeckoorlicka dostanou šanci na novou práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Výstava je určena především OZP z řad uchazečů o zaměstnání, ale i partnerům, kteří pracují v oblasti poradenství a zaměstnávání právě těchto osob. Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Ústí nad Orlicí v současné době eviduje 625 lidí se zdravotním postižením, kteří tvoří v tomto regionu 18,3 % z celkového počtu uchazečů o zaměstnání. Zdejší zaměstnavatelé nabízejí prostřednictví ÚP ČR celkem 2 626 volných pracovních míst. Z toho jich je 180 vhodných pro OZP.

„Je důležité, aby se pořádaly akce, na kterých se setkávají různé organizace, zabývající se problematikou zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Díky této činnosti je pak možné mnohem snáze navázat nové kontakty a spolupráci, které mohou v konečném důsledku přispět k vyšší zaměstnanosti této specifické skupiny uchazečů o zaměstnání,“ upozorňuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Ústí nad Orlicí Vladimíra Lesenská.

Na místě budou samozřejmě i specialisté ÚP ČR, kteří poradí všem zájemcům při výběru vhodného zaměstnání, s tvorbou životopisu a motivačního dopisu. Představí jim nástroje a opatření aktivní politiky zaměstnanosti nebo s nimi proberou téma celoživotního vzdělávání např. formou rekvalifikací, které vždy zohledňují potřeby lokálního trhu práce. Návštěvníci se dozvědí i podrobnosti týkající se pracovní rehabilitace - komplexního systému aktivit, jehož cílem je usnadnění vstupu osobám se zdravotním postižením na otevřený trh práce. 

Jak už bylo řečeno, na výstavu se sjedou zaměstnavatelé, ale také příspěvkové a neziskové organizace a další subjekty, které se zabývají problematikou zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Účastníkům akce představí svou nabídku pracovních míst. Lidé se mohou také těšit na ukázky konkrétních pracovních činností. Zaměstnavatelé zase budou mít možnost provést předvýběr potenciálních zaměstnanců z řad návštěvníků burzy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…