Univerzita Karlova se stala hlavním partnerem projektu Nejúspěšnější sportovec roku

22.12.2018 11:10

Univerzita Karlova se v ročníku 2018/2019 stává hlavním partnerem sportovní ankety „Nejúspěšnější sportovec roku". Cílem projektu je ocenit sportovce a nejlepší sportovní výsledky dosažené v jednotlivých krajích a okresech České republiky. Jde o kategorie mládeže, dospeˇlých, jednotlivcu° i kolektivu°, handicapovaných sportovců, ale také masters či trenérů a cvičitelů.

Univerzita Karlova se stala hlavním partnerem projektu Nejúspěšnější sportovec roku
Foto: Univerzita Karlova
Popisek: Univerzita Karlova

„Mezi absolventy ale i současnými studenty Univerzity Karlovy najdeme řadu mimořádně úspěšných a mezinárodně uznávaných sportovců i trenérů. Jsem proto velmi rád, že jsme se stali partnery projektu a podpoříme tím talentované naděje českého sportu, zdravý životní styl i hodnoty fair-play. To vše jsou priority, které ve svém poslání Univerzita Karlova vyznává a rozvíjí, ať už v rámci nabídky studijních oborů či formou nejrůznějších akcí pro veřejnost.

Jsem přesvědčen, že sport musí být dostupný pro všechny, a proto jakoukoliv akci či aktivitu, která sportování podporuje, vítám.

Pro univerzitu je partnerství v tomto projektu rovněž významnou příležitostí, jak v regionech ČR představit Univerzitu Karlovu a jak posilovat vzdělanost,“ uvedl rektor Univerzity Karlovy prof. Tomáš Zima.

Sportovní anketa startuje právě dnes zahajovacím večerem v Českých Budějovicích. Poté se akce během měsíců ledna až dubna 2019 přesune do celkem 44 míst a regionů České republiky.

Zástupce Univerzity Karlovy bude na každém slavnostním večeru předávat speciální cenu, určenou pro nejlepšího mladého sportovce v rámci daného regionu. Na každé z akcí bude současně probíhat prezentace Univerzity Karlovy a její studijní nabídky.

Univerzita Karlova je nejstarší a nejprestižnější vysoká škola v České republice. V rámci 17 fakult si mohou uchazeči vybrat z celkem 164 studijních oborů a 563 studijních programů. Fakulta tělesné výchovy a sportu nabízí bakalářské, magisterské i postgraduální studium, stejně jako programy celoživotního vzdělávání a možnosti kombinovaného studia. Samozřejmostí je profesionální zázemí a vysoce kvalitní síť sportovišť. Více informací o fakultě i možnostech studia naleznete na webových stránkách: www.ftvs.cuni.cz.

Mezi úspěšné absolventy Univerzity Karlovy patří řada olympijských šampionů, například moderní pětibojař David Svoboda, kanoista Martin Doktor, veslařka Miroslava Knapková, hokejista Robert Reichel a řada dalších světově úspěšných sportovců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…