Úřad vlády: 28. října se letos naposledy otevře Strakova akademie, otevírací doba bude prodloužena

27.10.2023 11:17 | Tisková zpráva

Na státní svátek Den vzniku samostatného Československa 28. října 2023 se letos podruhé a naposledy uskuteční den otevřených dveří ve Strakově akademii. Kvůli velkému zájmu veřejnosti o prohlídku sídla vlády bude mimořádně prodloužena otevírací doba.

Úřad vlády: 28. října se letos naposledy otevře Strakova akademie, otevírací doba bude prodloužena
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Strakova akademie, novobarokní objekt z roku 1896, který byl postaven podle posledního přání císařského tajného rady hraběte Jana Petra Straky, pána z Nedabylic a Libčan, jako studentská kolej pro nemajetné syny českých šlechtických rodin, se veřejnosti otevírá jen výjimečně. Letos se tak stane na státní svátek Den vzniku samostatného Československa 28. října teprve podruhé, loni byla otevřena pouze jednou.

„Abychom vyhověli velkému zájmu veřejnosti o prohlídku sídla vlády a umožnili co největšímu počtu zájemců si Strakovu akademii prohlédnout, rozhodla jsem, že tentokrát prodloužíme obvyklou dobu prohlídek o dvě hodiny. To znamená, že poslední skupina bude vyrážet na prohlídkovou trasu až v 18 hodin. Věřím, že této možnosti obyvatelé a návštěvníci Prahy využijí a i tentokrát zaplní návštěvnickou kapacitu do posledního místa,“ uvedla vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková.

Anketa

Kdo ve vás vzbuzuje větší úctu?

64%
10%
hlasovalo: 17077 lidí

Prohlídková trasa s výkladem zkušených průvodců začíná ve vstupní hale Strakovy akademie z nábřeží Edvarda Beneše, návštěvníci dále uvidí prostory jednacího sálu vlády, zastaví se u vitráže s bustou T. G. Masaryka, prohlédnou si nový i starý tiskový sál a prohlídku zakončí procházkou po zahradě, kudy následně vyjdou bránou na Kosárkovo nábřeží.

Termín:
28. října 2023

Místo:
Strakova akademie
nábřeží Edvarda Beneše 128/4, Praha 1

Program:
9:00 – zahájení dne otevřených dveří ve Strakově akademii
18:00 – zahájení poslední komentované prohlídky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…