Úřad vlády: Hlasujte v tradiční vánoční výtvarné soutěži pro děti z dětských domovů

20.11.2023 22:03 | Tisková zpráva

Od pondělí 20. listopadu 2023 se mohou zaměstnanci a hosté Úřadu vlády, ale i široká veřejnost zapojit do hlasování v již 10. ročníku vánoční výtvarné soutěže pro děti z dětských domovů. Mottem letošního ročníku jsou vánoční ozdoby.

Úřad vlády: Hlasujte v tradiční vánoční výtvarné soutěži pro děti z dětských domovů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Hlavním záměrem vánoční výtvarné soutěže je prostřednictvím výstavy zaslaných prací ve Strakově akademii a jejich zveřejněním na webové stránce ZDE představit v adventním čase umělecké dovednosti dětí z dětských domovů nejen členům vlády, domácím a zahraničním návštěvám ve Strakově akademii, ale také široké veřejnosti. Úkolem pro dětské výtvarníky letos bylo vytvořit vánoční ozdoby, kterými bude ozdoben vánoční stromek v interiéru Strakovy akademie.

Anketa

Líbily se vám letošní oslavy 17. listopadu?

3%
86%
hlasovalo: 15487 lidí

Do soutěže se letos aktivně zapojilo 48 dětských domovů, každý mohl zaslat nanejvýš čtyři výtvarná díla. Do uzávěrky bylo na Úřad vlády doručeno 178 vánočních ozdob. Nejmladšímu autorovi jsou čtyři roky, nejstaršímu 22 let.

„Těší mě, kolik dětí se i letos do soutěže zapojilo a kolik prací se nám opět sešlo. Doufám, že se jejich práce budou líbit i hlasujícím a že se ankety zúčastní co nejvíce lidí, ať už přímo tady ve Strakovce, nebo přes webové stránky,“ uvedla vedoucí Úřadu vlády Jana Kotalíková.

Hlasování bude probíhat od 20. listopadu do 1. prosince elektronicky na webové stránce ZDE.

Deset mladých umělců s nejvyšším počtem nasbíraných hlasů bude 7. prosince pozváno do Strakovy akademie ke slavnostnímu vyhlášení a odměněno kromě věcných cen i speciální prohlídkou sídla české vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Vedení nadačního fondu přebírá od června dosavadní manažer charitativních aktivit ČT Jiří Váňa

19:15 Český rozhlas: Vedení nadačního fondu přebírá od června dosavadní manažer charitativních aktivit ČT Jiří Váňa

Nadační fond Českého rozhlasu čeká od června změna ve vedení. Dosavadní ředitelku Gabrielu Drasticho…