V soutěži muzeí uspěly příspěvkové organizace Ministerstva kultury

18.05.2017 18:29

Výsledky soutěže Gloria musaealis 2016 byly včera za účasti ministra Daniela Hermana, náměstkyně Anny Matouškové a náměstka Vlastislava Ourody vyhlášeny v Betlémské kapli v Praze. Příspěvkové organizace Ministerstva kultury si odnesly hlavní ceny ve všech kategoriích vyjma kategorie Muzejní počin roku, kterou získalo Oblastní muzeum Praha-východ za projekt „Památník národního útlaku a odboje“ v Panenských Břežanech.

V soutěži muzeí uspěly příspěvkové organizace Ministerstva kultury
Foto: Ministerstvo kultury
Popisek: Ministerstvo kultury

Muzejní expozicí roku se stala reprezentativní výstava „Císař Karel IV. 1316–2016“, uspořádaná u příležitosti oslav 700. výročí Karlova narození, za niž si hlavní cenu odnesla Národní galerie v Praze. Cena za muzejní publikaci roku byla udělena Uměleckoprůmyslovému museu v Praze za monografii „Design v českých zemích 1900–2000“. Konečně Cenu Českého výboru ICOM zohledňující významnou míru podpory mezinárodní spolupráce získal Památník národního písemnictví za výstavu „Havel-Prigov a česká experimentální tvorba“.

Úspěch slavily také další paměťové instituce zřizované Ministerstvem kultury, jako Muzeum umění Olomouc či Národní památkový ústav, oceněné v kategorii Muzejní publikace, nebo Technické muzeum v Brně, jehož expozice „Optika“ uspěla v kategorii Muzejní výstava.

„Těší mne úspěch našich příspěvkových organizací v této prestižní soutěži,“ uvedl ministr Daniel Herman, „a upřímně jim blahopřeji. Blahopřeji však stejně také všem ostatním oceněným a především všem pracovníkům paměťových institucí děkuji za jejich důležitou a zodpovědnou práci.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…