VLS: Děti nasbíraly pro zvěř v Ralsku na zimu 4 tuny kaštanů a žaludů

19.11.2018 21:37

Celkem se dětem podařilo nasbírat okolo 4 000 kg žaludů a kaštanů. Nejlepšími sběrači byly žáci ze Základní školy Bakov nad Jizerou, kde se do sběru zapojilo 63 děti, které nasbíraly rekordních 3 129 kg. Nejvíce se přitom zapojila třída 3.B, kde se sběr údajně „zvrhnul“ v rodinná klání a sběračské lokality se nezřídka stávaly rodinným tajemstvím.

VLS: Děti nasbíraly pro zvěř v Ralsku na zimu 4 tuny kaštanů a žaludů
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Kaštany byly předány zaměstnancům a budou použity pro zimní přikrmování spárkaté zvěře - srnců, daňků, jelenů a černé zvěře černa. „Vojenské lesy je použijí v období nouze, tedy jakmile napadne sněhová pokrývka a zvěř si nebude schopna sama najít potravu. K nasbíraným plodům zvěři bude předkládáno objemové krmivo objemové, tzn. seno a senáž, které zvěř bere jako náhradu za chybějící byliny a výhonky keřů, a nepostradatelná bude také minerální kamenná sůl, z níž si zvěř bere chybějící minerální látky,“ vysvětlil šéf myslivosti VLS v Ralsku Miloslav Zikmund.

Všechny sběrače VLS odměnily malým dárkem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…