Vězeňská služba: Mimořádný úspěch příslušníka světelské věznice na World Police and Fire Games 2023

24.08.2023 16:03 | Tisková zpráva

Příslušník světelské věznice Miroslav Varga se zúčastnil ve dnech 28. 7. – 6. 8. 2023 světových policejních a hasičských her v kanadském Winnipegu. A nutno dodat, že se v konkurenci téměř 7500 účastníků z celého světa rozhodně neztratil.

Vězeňská služba: Mimořádný úspěch příslušníka světelské věznice na World Police and Fire Games 2023
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

V krásném prostředí přírodního parku St. Malo si ještě před hlavním závodem, kterým byl pro něj triatlon, „střihl“ na seznámení se s prostředím a trasou závodu časovku na 22 km, ve které se umístil na krásném 9. místě. Poté následoval samotný triatlon (1,5 km plavání, 40 km jízda na kole a 10 km běh). Myšlenka, že by získal bramborovou medaili jako na světových hrách v čínském Chengdu ho hnala tak dopředu, že vybojoval nejen krásnou stříbrnou medaili, ale také svůj osobní rekord olympijské distance.

Miroslav Varga zastává služební místo zástupce vedoucího oddělení vězeňské stráže pro služební přípravu. Sportu se věnuje téměř celý život. V minulosti oficiálně reprezentoval vězeňskou službu v řecko-římském zápase na několika sportovních hrách World Police & Fire Games a umístil se na medailových pozicích. V Kanadě v roce 2005 získal zlatou medaili v zápase ve volném stylu a stříbrnou v zápase řecko-římském, v Austrálii v roce 2007 se pak umístil na druhé a třetí příčce. V posledních letech se pak začal věnovat běhu a triatlonu. V roce 2019 se na sportovních hrách v Číně umístil na krásném 4. místě.

I přesto, že se nejednalo o služební akci a veškeré náklady s tímto spojené si hradil sám, vystupoval veřejně tak, že reprezentuje Vězeňskou službu ČR. Velice si jeho profesionálního přístupu vážíme, srdečně mu gratulujeme, a přejeme pevné zdraví a mnoho dalších sportovních úspěchů!

Světové policejní a hasičské hry se konají každé dva roky v různých zemích a nabízejí více než čtyřicet různých sportů a soutěží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…