Vláda: Letos poprvé bude Hrzánský palác v sobotu přístupný veřejnosti

03.04.2019 8:17

Obyvatelé i návštěvníci Prahy se mohou těšit na výjimečný zážitek. Úřad vlády ČR zpřístupní v sobotu 6. dubna Hrzánský palác, reprezentační prostory vlády v Praze na Hradčanech. Brány paláce budou veřejnosti otevřeny od 9 do 17 hodin. Poslední komentovaná prohlídka bude začínat v 16 hodin.

Vláda: Letos poprvé bude Hrzánský palác v sobotu přístupný veřejnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrzánský palác

V sobotu 6. dubna se letos poprvé otevře veřejnosti Hrzánský palác. Úřad vlády ČR tuto historicky cennou budovu v roce 2019 plánuje zpřístupnit rekordně často, a to pravidelně každou první sobotu v měsíci od dubna až do srpna a pak také 1. května v rámci oslav 15. výročí vstupu České republiky do Evropské unie.

Návštěvníci se mohou těšit nejen na komentovanou prohlídku interiérů paláce, ale také na dlouhodobé expozice Symboly republiky a Můj stát. Zároveň si budou moci rovněž vychutnat nádhernou vyhlídku z terasy, kterou obdivoval i nejvýznamnější nájemník paláce – Tomáš Garrigue Masaryk, který zde žil v letech 1894–1896.

Prohlídky reprezentativních sálů a místností jedné z nejstarších staveb na pražských Hradčanech budou probíhat v organizovaných skupinách, každá prohlídka potrvá přibližně 40 minut.

Podrobnější informace o historii Hrzánského paláce naleznete na našich webových stránkách ZDE.

Termín
6. dubna 2019

Čas
9:00 – 17:00 hodin
(poslední komentovaná prohlídka bude začínat v 16:00 hodin)

Místo
Hrzánský palác, Loretánská 177/9, Praha 1

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.