Volby 2022: Česká televize nabídne tři diskuze z metropolí i Superdebatu

23.08.2022 7:34 | Tisková zpráva

Česká televize nabídne v rámci svého předvolebního vysílání ke komunálním volbám tři debaty z Prahy, Brna a Ostravy. V předvečer voleb zařadí do svého programu také Superdebatu, kterou odvysílají Čtyřiadvacítka a Jednička České televize.

Volby 2022: Česká televize nabídne tři diskuze z metropolí i Superdebatu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Výsledky komunálních a prvního kola senátních voleb shrne tradiční sobotní Volební studio. Stejně jako v předchozích letech vydává ČT nad rámec norem, kterými se řídí, Pravidla předvolebního a volebního vysílání. K dispozici jsou na webových stránkách ČT. 

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16883 lidí

První z předvolebních debat je na programu v pondělí 12. září, hostit ji bude Ostrava. O dva dny později bude následovat diskuze z Brna a v pátek 16. září moderátoři Událostí, komentářů, kteří budou debatami provázet, představí lídry kandidátek ze studia z Prahy. Klíčem pro zvaní hostů – zástupců politických stran, hnutí a koalic budou zejména výsledky průzkumů tzv. volebního potenciálu, které ve všech třech městech pro ČT zpracovávají společnosti Kantar CZ a Data Collect. Pozváni budou ti, kteří se umístí na prvních sedmi místech.

Jednotlivé diskuze doplní Česká televize Superdebatou, kterou diváci uvidí v předvečer voleb, ve čtvrtek 22. září na programech ČT1 a ČT24. Ústředním tématem pro sedm pozvaných představitelů politických stran, hnutí, které jsou zastoupeny v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, bude diskuze o vztahu celostátní a regionální politiky.

Průběh sčítání volebních výsledků, jejich hodnocení politology a odborníky a v závěru i debatu s vítězi voleb nabídne na programu ČT24 tradiční sobotní Volební studio. Volební studio odvysílá Čtyřiadvacítka v sobotu 24. září. O týden později zařadí do programu Volební studio k druhému kolu senátních voleb.

Mezi prvním a druhým kolem voleb do Senátu budou do kontinuálního vysílání ČT24 zařazovány duely kandidátů postupujících do druhého kola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeď u Držkovského potoka, poškozenou povodněmi, obnovily Lesy ČR

7:14 Zeď u Držkovského potoka, poškozenou povodněmi, obnovily Lesy ČR

Opěrnou zeď mezi Držkovským potokem a frekventovanou silnicí druhé třídy v obci Držková na Zlínsku z…