„Mám radost!“ slaví Pekarová. Korespondenční volba protlačena dál. I hokej se stihl

10.05.2024 21:10 | Monitoring

Poslanci v pátek poslali možnost zavedení korespondenční volby přes druhé čtení k závěrečnému hlasování, a to ještě před startem hokejového mistrovství, na které podle mnohých ohlasů někteří z nich pospíchali. „Mám radost!“ jásá předsedkyně Sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová posun k zavedení korespondenční volby. „Bojujeme se stranami, kterým jsou naši občané lhostejní – ANO a SPD, ale tento boj bude úspěšný,“ pustila se přitom do opozice.

„Mám radost!“ slaví Pekarová. Korespondenční volba protlačena dál. I hokej se stihl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mimořádná schůze sněmovny svolaná z koaličního podnětu ke druhému čtení uzákonění možnosti korespondenční volby pro Čechy žijící v cizině

Zavedení možnosti korespondenční volby pro Čechy žijící v zahraničí se ve Sněmovně posunulo před závěrečné schvalování po mnohahodinových debatách, které však podle některých ohlasů ukončilo to, že část osazenstva Sněmovny chtěla stihnout dnešní zahájení hokejového mistrovství světa.

Předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda ve Sněmovně navrhl omezení obecné rozpravy, jelikož se dle něj některá vystoupení odchylovala od tématu. „Mnoho hodin bylo stráveno zbytečnými řečmi,“ vadilo mu. Opozice se dle něj snažila projednávání novely odložit, přestože prý ví, že nemá šanci uspět. „Teď tady zažíváme divadélko, které mi nepřipadá důstojné,“ kritizoval.

„Je nutné a je v souladu s judikaturou Ústavního soudu přistoupit k tomuto omezení rozpravy, protože nemá charakter věcné rozpravy,“ vysvětlil také svůj návrh, aby byl stanoven pevný čas pro hlasování na 18. hodinu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

já se divím opozičním poslancům , že, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemladý Ital , 11.05.2024 10:05:49
vůbec do sněmovny chodí. Stejně si 5k protlačí absolutně všechno (není divu, při tom poměru hlasů). Pak je ale opozice jen jako kulisa na dvě věci. Nebylo by nakonec lepší snížit počet poslanců třeba na 20, ale všichni za vítěznou stranu. Senát a prezidenta zrušit bez náhrady. Výsledek bude stejný a navíc výrazná úspora.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…