Výluka omezí provoz vlaků ČD v úseku Brno – Rapotice a Brno – Ivančice

20.05.2014 17:41

V souvislosti se souběžnými udržovacími pracemi Správy železniční dopravní cesty na dvou tratích budou od 22. do 29. května 2014 všechny vlaky jedoucí z Brna směrem na Náměšť nad Oslavou a na Moravské Bránice nahrazeny autobusovou dopravou. Na obou tratích budou platit výlukové jízdní řády.

Výluka omezí provoz vlaků ČD v úseku Brno – Rapotice a Brno – Ivančice
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Jízdní řád náhradní autobusové dopravy je odlišný od pravidelného vlakového. Autobusy pojedou v jiných časech tak, aby navazující vlaková doprava za výlukou a návazné autobusové linky IDS JMK nebyly výlukou postiženy nebo pouze v minimálním rozsahu.

Výlukové jízdní řády regionálních a dálkových vlaků na trati 240 Brno – Jihlava budou platit od čtvrtka 22. května od 8:00 do čtvrtka 29. května do 16:00. Výlukové jízdní řády regionálních vlaků na trati 244 Brno – Moravské Bránice – Hrušovany nad Jevišovkou / Ivančice platí od čtvrtka 22. května od 8:00 do čtvrtka 29. května do 18:50.

Cestující žádáme, aby věnovali zvýšenou pozornost údajům ve výlukových jízdních řádech.

Změny v jízdních řádech na trati 240 Brno – Jihlava

Dálkové vlaky

Rychlíky Brno – Jihlava – České Budějovice – Plzeň budou v úseku Brno hl.n. – Rapotice nahrazeny autobusy. Ty budou odjíždět z Brna hl.n. o 10 minut dříve oproti pravidelným odjezdům a v opačném směru budou do Brna hl.n. přijíždět o několik minut později. Autobusy budou označeny jako linka R.

Regionální vlaky budou nahrazeny dvěma autobusovými linkami A a B.

Náhradní autobusy linky A pojedou ve zrychlené trase Brno hl.n. – Ústřední hřbitov – Stará nemocnice – Rosice, Husova – Rosice u Brna – Zastávka u Brna. Tato linka bude zavedena téměř u všech vlaků.

Náhradní autobusy linky B pojedou v trase Brno hl.n. – Ústřední hřbitov – Stará nemocnice – Troubsko, Nová – Střelice, obecní úřad – Střelice, Vršovice – Omice – Tetčice – Rosice u Brna – Zastávka u Brna – Vysoké Popovice – Rapotice, škola – Kralice nad Oslavou.

V Zastávce u Brna bude umožněn přestup mezi autobusy linky A od Brna na autobusy linky B do Kralic nad Oslavou a opačně.

Změny v jízdních řádech na trati 244 Brno – Moravské Bránice – Hrušovany nad Jevišovkou / Ivančice

Osobní vlaky budou nahrazeny třemi autobusovými linkami I, K a M. Spěšný vlak „Velo Podyjí“ pojede odklonem přes Břeclav a Mikulov na Moravě.

Náhradní autobusy linky I pojedou v trase Brno hl.n. – Heršpická – Silůvky – Moravské Bránice – Ivančice – Moravský Krumlov (ve směru od Brna autobusy pokračují z Moravského Krumlova pouze pro výstup dále přes Rakšice a Bohutice do Miroslavi).

Náhradní autobusy linky K pojedou ve zrychlené trase Brno hl.n. – Heršpická – Moravský Krumlov – Rakšice – Bohutice – Miroslav a v pracovní dny dále po trase Miroslav – Dolenice – Břežany –  Pravice – Hrušovany nad Jevišovkou.

V Moravském Krumlově bude ve směru od Miroslavi zajištěn přestup mezi autobusy linky K na autobusy linky I směr Ivančice a Moravské Bránice.

Náhradní autobusy linky M pojedou v trase Střelice, Vršovice – Radostice, Mlýnská silnice – Silůvky – Moravské Bránice.

Na stanovišti náhradní dopravy Střelice, Vršovice bude zajištěn přestup mezi autobusy linky B od Brna na autobusy linky M do Moravských Bránic a opačně.

V Moravských Bránicích bude zajištěn přestup mezi autobusy linky M od Střelic na autobusy linky I do Moravského Krumlova a opačně.

Spěšný vlak Sp 1826/7 a 1828/9 „Velo Podyjí“ Brno-Královo Pole – Moravský Krumlov – Znojmo – Šatov jedoucí v sobotu 24. května nepojede přes Moravský Krumlov. Z Brna do Hrušovan nad Jevišovkou pojede odklonem přes Břeclav a Mikulov na Moravě, v úseku Brno hl.n. – Mikulov na Moravě bude spojen se spěšným vlakem "Velo Pálava" v jednu soupravu.

Výlukové jízdní řády jsou k dispozici zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

22:04 Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili ne…