Vyplatí se pronajímat nářadí?

04.05.2022 15:05 | Komerční článek

Ať už se chystáte opravit zlobivý spotřebič, vyměnit podlahu v domě nebo jen upravit zahradu novým záhonem, pravděpodobně budete potřebovat určité druhy nářadí. Možná je to něco, co ve vaší domácí zásobě nářadí chybí záměrně. Co tedy dělat?

Vyplatí se pronajímat nářadí?
Foto: archiv
Popisek: Nářadí - ilustrační foto

Jedním z častých případů při nákupu potřebného nástroje je, že stojí hodně peněz a vy ho považujete za zbytečný, protože ho potřebujete použít jen jednou. Je v takovém případě moudré nechat nářadí ležet v garáži několik let a čekat na další příležitost, kdy bude potřeba? A co místo, které zabírá a které by se dalo nahradit něčím užitečnějším? Samozřejmě existuje několik internetových bazarů, kde si můžete pořídit již použité stroje, jejichž cena je obvykle o něco nižší. V dnešní době však existuje mnoho podvodníků, a navíc použité nástroje mohou mít hodnotu jen o několik eur nižší, ale jejich platnost vyprší již po roce. Ať už v důsledku napadení rzí nebo opotřebení.

A právě v takových případech, kdy nevíte, komu můžete věřit, přichází na řadu půjčovna nářadí. Ano, slyšíte správně, nyní se pronajímají i nástroje. Jednoduše využijte příležitosti a odneste si potřebný nástroj domů, proveďte s ním potřebnou manipulaci a vraťte jej zpět ve stejném stavu. Tato alternativa je levná, pohodlná a rozhodně nejjednodušší. V dnešní době si už můžete půjčit téměř cokoli. Chystáte se například přestavět dům a potřebujete něco zbourat? Půjčovna vám poskytne bourací kladivo. Potřebujete neomezeně.

Jaké jsou tedy výhody pronájmu nářadí? Především ušetřené finance. Proč utrácet stovky (někdy tisíce) eur za nástroje, které použijete jednou, možná dvakrát? Je mnohem jednodušší si je půjčit a za peníze, které byste jinak utratili, si koupit něco pro vlastní potěšení. Za druhé, veškeré nářadí, které najdete v půjčovně, je servisováno a je zaručeno, že vydrží vše, k čemu je určeno. V případě, že se váš přístroj jakkoli porouchá, můžete jej jednoduše vyměnit za jiný a nemusíte se starat o to, kolik peněz jste do něj vložili. A to nás přivádí k další výhodě. Nemusíte se starat o různé upgrady a výměnu nebo nové díly. O to se postará půjčovna, která tyto nástroje nabízí. Jednou z dalších výhod je například to, že si můžete nástroj pronajmout na dobu, po kterou jej budete skutečně používat. Můžete ho vrátit a nemusí vám zabírat místo v garáži nebo ve skladu, které můžete využít k jiným účelům. Koneckonců volného místa není nikdy dost.

Anketa

Je sněmovní opozice (ANO a SPD) dostatečně důrazná v boji s vládou?

hlasovalo: 36799 lidí

Pokud tedy předěláváte interiér nebo exteriér, nebo prostě potřebujete pomoci někomu blízkému, nemusíte si kupovat bourací kladivo, vrtačku nebo řezačku drážek. Koneckonců jde o nářadí, které se bude používat pouze při přestavbě, a ani ten největší kutil nepotřebuje míchačku a brusku na podlahu 365 dní v roce, že? Dokonce i různé studie potvrdily, že zakoupené nářadí budete používat přibližně 45 hodin. Zbytek času, dokud neskončí v koši, trávy odloží mezi ostatní nářadí. Proto je mnohem výhodnější pronajmout si nářadí od půjčovny nářadí. Zde stačí složit zálohu, která vám bude vrácena po vrácení nepoškozeného nástroje. Cena pronájmu nářadí pak závisí na typu a také na době, na kterou je pronajato. Všechny ceny jsou však dostupné.

Samozřejmě nemůžeme nezmínit několik nevýhod. Osoba využívající půjčovnu musí počítat s počtem kilometrů, které bude muset ujet při vyzvedávání, nebo s mírným opotřebením, protože nářadí si před ní půjčilo několik lidí. Podle našeho názoru se však jedná o drobnosti, které jsou v součtu s pronájmem stále levnější než některé potřebné nástroje. Výběr však necháme na vás. Sami nejlépe víte, co potřebujete a co je pro vaši práci a domov nejlepší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…