ZP MV ČR: Péče o zuby už od dětství se vyplatí!

24.03.2017 22:45

ZP 211 přispěje dětem na dentální hygienu a je spolutvůrcem mobilní aplikace Super Zoubek.

ZP MV ČR: Péče o zuby už od dětství se vyplatí!
Foto: ZP MV ČR
Popisek: ZP MV ČR

V České republice má zubní kaz přibližně polovina pětiletých dětí a dokonce 70 % dětí dvanáctiletých. Přitom onemocnění zubů působí na celý organizmus. Nedostatečná ústní hygiena může pak v dospělosti podpořit vznik i takových nemocí, jako jsou diabetes nebo infarkt. Péče o zuby hned od dětství se tedy stoprocentně vyplatí.

A vaše ZP 211 vám s tím pomůže. „V letošním roce mohou děti od 3 do 15 let čerpat příspěvek z fondu prevence až 600 Kč na dentální hygienu včetně nácviku u registrované dentální hygienistky," uvádí Hana Kadečková a dodává, že ZP 211 se ve spolupráci s ERGO pojišťovnou podílela i na tvorbě zábavné aplikace na podporu prevence zubního kazu dětí Super Zoubek.

Jde o unikátní mobilní hru, která učí děti správně si čistit zuby a podporuje jejich pravidelnou péči o chrup. Hrou provází virtuální mistr v čištění zoubků (kovboj, víla nebo včelka), který nejprve ukáže správný postup čištění. Následuje skutečná hra, v níž jde o odstranění příšerek, které se na zubech usídlily. 

Dítě si telefon nastaví tak, aby přední kamera snímala pohyb kartáčku a zároveň ukazovala, kde se postupně objevují příšerky, které je třeba vyčistit. Vše probíhá v jasném pořadí a dítě si tak nenásilnou formou vštěpuje správný návyk čištění. Hra končí po uplynutí tří minut signálem a udělením hvězdičky. Cílem je získat 5 hvězdiček, za které se odemkne nová odměna ve formě obrázku a zvuku. Aplikace je zdarma ke stažení ve verzi pro Android a iOS.

K aplikaci byla vytvořena i webová stránka www.superzoubek.cz, kde je možné dozvědět se více informací, najít videoukázku k čištění, omalovánky a samozřejmě je zde možnost si aplikaci stáhnout. Vytvořen byl i profil na sociální síti Facebook.

V pondělí 20. března se slaví Světový den ústního zdraví s cílem zvýšit povědomí o významu ústní hygieny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…