Zaměstnanci Skupiny ČEZ pomohli jednoduchým způsobem dobré věci

07.09.2017 8:33

Své šatníky a botníky provětrali v tomto týdnu zaměstnanci Skupiny ČEZ napříč celou republikou. V děčínském sídle ČEZ Distribuce proběhla jejich charitativní sbírka s názvem Průvan v šatníku ve středu 6. září, přičemž se podařilo shromáždit bezmála 250 kg šatstva, obuvi a módních doplňků. Své nové uplatnění najdou veškeré věci u obecně prospěšné společnosti JURTA se sídlem v Nebočadech.

Zaměstnanci Skupiny ČEZ pomohli jednoduchým způsobem dobré věci
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Jako plně nezisková organizace jsme pochopitelně rádi za každou pomoc pro naše klienty. Děkujeme proto všem děčínským zaměstnancům Skupiny ČEZ, co pro nás provětrali doma své šatníky. Veškeré věci určitě upotřebíme. Klienti, kteří k nám přicházejí, aby se naučili bydlet samostatně, mají na rozdíl od nás ostatních jen základní věci a tudíž své šatníky a botníky většinou prázdné. Co se nebude hodit jim, pak najde uplatnění v rámci našich akcí, případně tím pro změnu my pomůžeme dalším organizacím či ústavům zaměřeným rovněž na poskytování sociálních služeb,“ kvitovala Zuzana Thürlová, vedoucí sociálních služeb JURTA, o. p. s.

„Provětrat šatník a nepotřebné kousky věnovat neziskovým organizacím považuji za ten nejjednodušší způsob pomoci, ke které se může přidat každý z nás. Osobně všem doporučuji alespoň jednu návštěvu obchůdku či bazaru těchto organizací. Nejenže zde každý může objevit zcela originální a cenné kousky do svého šatníku, ale zároveň nákupem přispěje na dobrou věc. Navíc může vykouzlit úsměv na tváři lidí, kteří v dobročinných obchodech prodávají a mají svou práci opravdu rádi. V případě děčínské Jurty je provětrání našich šatníků již více specifické. Jsem velice ráda, že pomůže konkrétním lidem, kteří při startu do samostatného života potřebují pomoc druhých,“ uzavřela členka představenstva Skupiny ČEZ Michaela Chaloupková.

JURTA, o. p. s., je sdružení sociálních pracovníků zaměřených na moderní sociální služby, dále řemeslníků obnovujících původní rozlehlou farmu v Nebočadech u Děčína a projektového týmu, který veškeré aktivity zastřešuje. Původně občanské sdružení vzniklo v roce 1996 a postupem času se dle nové legislativy transformovalo v obecně prospěšnou společnost. JURTA poskytuje lidem žijícím v ústavní či rodinné péči v Ústeckém kraji podporu při hledání zaměstnání a přechodu do samostatného bydlení. Je zároveň partnerem velkým ústavům v procesu jejich transformace. Rovněž je zaměřená na veřejně prospěšnou činnost. Je plně nezisková, nestátní a necírkevní. Společnost sídlí v Nebočadech u Děčína, kde kromě poskytovaných sociálních služeb, vedení provozů pro tréninkovou práci a lesní mateřské školky též obnovuje původní soubor stavení a zemědělskou farmu. Více o organizaci naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…