Zastupitelstvo Zlínského kraje schválilo rozpočet na příští rok

12.12.2014 7:34

Čtyřicet šest bodů projednalo Zastupitelstvo Zlínského kraje na svém posledním řádném zasedání v roce 2014.

Zastupitelstvo Zlínského kraje schválilo rozpočet na příští rok
Foto: stanislav-misak.cz
Popisek: Hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák

Zastupitelé schválili plán schůzí nejvyššího orgánu Zlínského kraje pro rok 2015 a také plán rozvoje na příští rok, který navazuje na základní strategický dokument rozvoje Zlínského kraje do roku 2020 a vychází i z aktuálních podnětů jednotlivých odborů krajského úřadu.

Schválen byl také rozpočet kraje pro rok 2015, který je sestaven jako schodkový s celkovým objemem příjmů ve výši 8 201 458 000 korun, výdajů ve výši 8 408 015 000 korun s tím, že schodek bude uhrazen čerpáním dlouhodobého bankovního úvěru zajištěného u Evropské investiční banky. „Počítáme s investičními akcemi v objemu přesahujícím jednu miliardu korun. Ve výdajích programového fondu jsou plánovány investiční výdaje ve výši 200 milionů korun na projekty Evropské unie v rámci programovacího období 2014-2020,“ informoval zastupitele statutární náměstek hejtmana Jaroslav Drozd, který je zodpovědný za finance.

Zastupitelstvo schválilo také finanční příspěvky na hospodaření v lesích, dotace do oblasti životního prostředí a rozvoje venkova, na výstavbu vodohospodářské infrastruktury a na podporu ekologických aktivit.

Zastupitelé rovněž vzali na vědomí zprávu o hospodaření nemocnic, z níž vyplývá, že všechny nemocnice založené jako akciové společnosti Zlínským krajem hospodařily k 31. říjnu 2014 v plusových číslech.

V úvodní části schůze hejtman Stanislav Mišák podrobně informoval zastupitele o situaci ve Vlachovicích-Vrběticích, kde v minulých týdnech došlo k výbuchům munice. „Postup ze strany Zlínského kraje respektoval rozhodnutí velitele zásahu o tom, že bude řízen podle zákona č. 239/2000 Sb. o integrovaném záchranném systému. Na tom se shodla i Bezpečnostní rada Zlínského kraje a toto bylo respektováno i ústřední koordinační skupinou zřízenou na pokyn ministra vnitra Generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru ČR. Součástí této ústřední koordinační skupiny jsou i zástupci Prezidia Policie České republiky a zástupci Generálního štábu Armády České republiky, zástupce báňského úřadu a zástupci ministerstev obrany, financí a vnitra. Jde o problém státu, kraj zde funguje jako součinnostní složka, kdy jsme koordinovali, kam ubytovat obyvatele obcí při evakuaci a podobně,“ řekl hejtman. K této aktuální záležitosti proběhla obsáhlá diskuse, kterou uzavřel zastupitel Jan Pijáček slovy: „Zlínský kraj se nemusí stydět za to, jak situaci řešil.“

Na závěr jednání hejtman poděkoval svým kolegům za spolupráci. „Jsem hrdý na to, že práce v zastupitelstvu probíhala i v letošním roce věcně, bez osobních animozit, velmi si toho vážím,“ řekl Stanislav Mišák a popřál přítomným klidně prožité Vánoce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…