Zoo Hodonín připravuje novou koncepci rozvoje

08.07.2018 17:35

Zoo Hodonín je jedna z nemladších v ČR. Město má velký zájem zoo modernizovat a dostat se tak na špičkovou úroveň v poskytování těchto služeb.

Zoo Hodonín připravuje novou koncepci rozvoje
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Projekt se zabývá zpracováním koncepce rozvoje Zoo Hodonín. Koncepce by obsahovala zpracování jednotlivých projektových záměrů včetně předběžných harmonogramů realizace.

Zpracování těchto projektových záměrů je nezbytné, protože celý koncept rekonstrukce je rozsáhlý a náročný, jak po finanční, tak časové stránce. Důležité je mít kvalitně zpracované jednotlivé dílčí části, které na sebe budou navazovat. V rámci projektu bude k vybranému záměru z generelu následně zpracována i projektová dokumentace. Připravená PD bude podkladem pro zahájení I. etapy rekonstrukce.

Kompletní dokumentace bude připomínkována a tvořena ve spolupráci s rakouským odborníkem - konzultantem na zoologické zahrady - a také zástupci partnerského města Zistersdorf, kteří se vyjádří ke zpracovávání v průběhu vzniku koncepce a ne jen k ní, například se počítá i s vícejazyčnými panely, kdy bude konzultována jejich vhodnost a hodnoceny by byly partnery jak po obsahové, tak po vizuální stránce.

Konečná podoba koncepce bude projednána na závěrečném workshopu za účasti partnera projektu a všech zainteresovaných osob. Součástí projektu bude vizualizace koncepce zoo ve 3D, ta dokáže široké veřejnosti co nejpřesněji představit plánované koncepční záměry a úpravy.

Město Zistersdorf se stalo partnerem projektu, protože je dlouholetým partnerským městem Hodonína a je v tomto ohledu potřeba udržovat partnerství na různých úrovních a při různých aktivitách, proto jsme se rozhodli je oslovit se zapojením do projektu. Odborník – konzultant bude do projektu zapojen jakožto rakouský odborník na Zoologické zahrady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…