Také u koblih platí, že je třeba pozorně číst informace na obalech. Ty pomohou ihned odhalit přílišný obsah tuků, nasycených mastných kyselin nebo cukru. Zjistíte z nich také, zda dobrota uvnitř obsahuje částečně hydrogenovaný tuk, který je sice levnější, ale znamená vyšší obsah transmastné kyseliny. Ta zvyšuje hladinu „špatného“ cholesterolu LDL a snižuje množství „dobrého“ HDL, a tak škodí našemu kardiovaskulárnímu systému. Transmastné kyseliny vznikají i při delším zahřívání oleje na vysoké teploty, například při smažení koblih.
Balené koblihy obsahují také hromadu aditiv, které mimo jiné pomáhají k prodloužení trvanlivosti výrobku na 3-4 dny, emulgátorů, kypřících látek, barviv a ochucovadel. Pozornost je třeba věnovat skupině difosfátů neboli difosforečnanů (E450). Příjem většího množství fosforu náš organismus ohrožuje, protože napomáhá demineralizaci kostí a narušuje fungování kardiovaskulárního systému.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva
To, že některá média budete ignorovat řeší podle vás co?
Neměli byste se chovat spíš přesně obráceně a komunikovat a vysvětlovat vaše počínání a rozhodnutí? Protože nejen já jim mnohdy absolutně nerozumím. A když koukám, tak vy třeba nereagujete ani s těmi, co se vás zde na něco slušně ptají. Se pak nedivte, že dáme hlas někomu, kdo se s námi bavit hodlá....
Další články z rubriky

22:03 Lesy ČR: Bobří soutěska v Českém středohoří je uzavřena
Kvůli bezpečnosti a předcházení povodním jsou zpracovávány odumírající rizikové stromy kolem Bobřího…
- 19:15 SFPI: 25 let ve službách důstojného bydlení a rozvoje obcí
- 16:08 Hospodářská komora: Čerpání financí z EU musíme konsolidovat
- 13:21 Finanční správa upozorňuje na další vlnu podvodných zpráv
- 11:49 ČEZ: Memorandum urychlí energetické stavby na státních pozemcích
- 10:17 Úřad vlády: NERV o zdravotnictví a rozvoji regionů