AČCKA: Lety do letoviska Taba se zatím neruší

09.06.2012 11:01

Vyjádření naší Asociace k upozornění MZV ČR k cestám do Egypta.

AČCKA: Lety do letoviska Taba se zatím neruší
Foto: 4ever.sk
Popisek: Egypt, ilustrační foto

Cestovní kanceláře ihned reagují na stávající situaci a již začaly operativně vycházet klientům vstříc a nabízejí alternativní možnosti dovolené v Egyptě, tedy možnost výměny egyptské destinace za jiné letovisko či přesunutí termínu. Charterové lety do Taba se tedy neruší. Klienti nebudou nuceni zrušit své naplánované dovolené a cestovní kanceláře vyvíjí maximální možné usilí, aby nenutily klienty k pobytu v severní části Sinajského poloostrova, konkrétně v letovisku Taba. CK se snaží zajistit jiná letoviska mimo Taba.

V případě klientů, kteří se momentálně nacházejí v letovisku Taba, vyvíjí cestovní kanceláře (např. největší Exim Tours) maximální možné usilí, aby v případě žádosti klientů, zajistily možnost přestěhování do jiných rezortů, umístěných vzdáleněji od hraniční oblasti Sinajského poloostrova.

Z informací od cestovních kanceláří a jejich zástupců, delegátů CK v Egyptě na Sinajském poloostrově sdělujeme, že v turistických letoviscích nevnímají klienti cestovních kanceláří žádná narušení, v hotelových rezortech je nyní klid a turisté zde tráví bez problému svou dovolenou.

Na základě výše uvedených kroků se domníváme, že není třeba panikařit a obávat se dovolené v Egyptě.

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur situaci neustále monitoruje a bude českou veřejnost průběžně informovat.

Češi strávili v  roce 2011 v Egyptě celkem 208 tis. dovolených. Egypt tak patří mezi 10 nejpopulárnějších destinací českých turistů. Pro evropský  cestovní ruch představuje Egypt  destinaci zásadního významu, kterou v roce 2010 navštívilo za účelem dovolené přes 14 mil. turistů z celého světa.

Přeji hezký den,

Tomio Okamura, viceprezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA)

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) je české profesní sdružení subjektů cestovního ruchu, založené v roce 1991, které má v současné době více než 250 členů z řad subjektů cestovního ruchu. AČCKA, jako jediný zástupce za Českou republiku, je také členem ECTAA - asociace sdružující národní asociace cestovních kanceláří a cestovních agentur zemí Evropské unie (http://www.ectaa.org), účastní se zasedání a své členy pravidelně informuje o aktuálním dění z oblasti evropské legislativy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MŠMT: Většina uchazečů o maturitní obory může uspět v 2. kole i v Praze

10:17 MŠMT: Většina uchazečů o maturitní obory může uspět v 2. kole i v Praze

Většina z více než 5000 uchazečů o maturitní obory, hlásících se na střední školy z 9. ročníků, kteř…