Bárta pro rozhlas prozradil: Podal jsem žalobu na Skansku

10.10.2012 10:00

Nezařazený poslanec, někdejší šéf poslaneckého klubu Věcí veřejných Vít Bárta pro Český rozhlas (ČRo) odkryl podrobnosti k trestnímu oznámení, které v minulých dnech podal na Skansku.

Bárta pro rozhlas prozradil: Podal jsem žalobu na Skansku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta s Radkem Johnem ve sněmovně

Vít Bárta trestní oznámení na Skansku poslal prý poštou na státní zastupitelství a to na neznámého pachatele.

„Je to oznámení dotýkající se společnosti Skanska a výstavby dálnice D1, především na úseku Kroměříž-východ-Říkovice. Jedná se o stavby, kde mám k dispozici z Ředitelství silnic a dálnic analýzu i posudek, který jasně říká, že společnost Skanska nejprve vyfakturovala odvezení a uskladnění zeminy a následně na jinou stavbu vyfakturovala dovezení zeminy. Je evidentní, že ona odvezená a na jinou stavbu přivezená zemina je toutéž zeminou,“ řekl Rádiu Česko v pondělí Bárta.

Trestní oznámení se podle něj dotýká i technologie tzv. vápnění na úsecích dálnice, kde se vápnit nemělo, a tím vznikají opětně značné škody.

Bárta ale kromě toho chce odkrýt i některé věci týkající se dálnice D 8 a současného ministra dopravy Pavla Dobeše (LIDEM).

„Připravuji zásadní interpelaci na dálnici D8, kde se ukazuje, že mosty trpí stejným problémem jako nekvalitní dálnice D47. Obávám se, že na stavěné dálnice do Německa směrem na Berlín a D8 budeme mít stejné problémy - tak jako dnes musíme jezdit šedesátkou do Ostravy po D47," uvedl Bárta.

Také tvrdí, že na D47 je obrovský problém především v tom, neboť „doslova a do písmene ta silnice do Ostravy stojí na odpadcích." Problémy podle něj zjistil René Poruba, který byl jeden čas Bártou pověřen řízením Ředitelství silnic a dálnic ČR. Porubu prý zajímalo, proč se ta silnice hroutí, proč se po ní musí jezdit pomalu. Proto je podle Bárty nutné, aby peníze na opravy nešly ze státní kasy, ale aby ta zodpovědnost šla na vrub stavební lobby, která za ni objektivně může.

Kužel je koněm ČSSD

Připomeňme, že Bárta je kvůli podplácení nepravomocně odsouzen. V rozhovoru pro rozhlas ale přesto  velmi ostře kritizoval odvolání policejního prezidenta Petra Lessyho a jeho nahrazení Martinem Červíčkem, který je spojován s ODS. Podle Bárty vyvažuje jeho vliv ve vedení policejního prezidia pověřený náměstek pro vnější službu Tomáš Kužel. A ten je prý navíc koněm ČSSD.

"Jsem přesvědčen, že pan Kužel, bývalý šéf jihomoravské policie, který je velmi blízký hejtmanovi Jihomoravského kraje Michalu Haškovi, je tím nositelem sociálnědemokratických zájmů ve vedení policie," dodal pro Studio Česko Bárta.

Bývalý ministrdopravy a šéf poslaneckého klubu je v současnosti bez funkcí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…