Čínským vojákům smrdí nohy. Armáda se to rozhodla napravit

29.07.2015 16:31

Čínská armáda se chystá na velkou obměnu obuvi. Vojákům totiž příliš zapáchají nohy. Veřejnost bude moci spatřit nové obutí čínských vojáků na zářijové vojenské přehlídce k sedmdesátému výročí konce druhé světové války v Tichomoří, které se možná zúčastní i český prezident Miloš Zeman.

Čínským vojákům smrdí nohy. Armáda se to rozhodla napravit
Foto: Archiv
Popisek: Aktivní zálohy AČR

Britský deník The Guardian informuje o tom, že po celá desetiletí obouvali čínští vojáci zelené maskáčové plátěnky, se kterými absolvovali nasazení ve vietnamských džunglích i himálajských pohořích. Čínská státní média však již v roce 2010 psala o tom, že plátěnky ztrácejí „lesk“ a mezi příslušníky armády se netěší příliš velké oblibě, neboť mají špatné odvětrávání a vojákům z nich zapáchají nohy.

Armádní velení nakonec vyslyšelo nářky svých podřízených a vydalo rozhodnutí o obměně obuvi. Čínští vojenští experti se zavřeli do laboratoří a pracovali na obuvi, ve které by se vojáci cítili pohodlněji. Po dvou letech bádání jsou na světě pachu a plísni odolné černé tenisky s antibakteriální úpravou.

Příslušníci polovojenského útvaru mající na starost vnitřní bezpečnost, kteří měli jako první možnost vyzkoušet si nové obutí, jsou nadšeni. „Od té doby, co máme nové tenisky, kasárny nezapáchají a zlepšila se nám plíseň na nohou,“ pochvaluje si na oficiálních internetových stránkách útvaru jeden z jejích příslušníků. „Jsou rovněž módní a můžu je používat k rozličným druhům oblečení,“ dodává.

Veřejnost bude moci spatřit nové obutí čínských vojáků na zářijové vojenské přehlídce k sedmdesátému výročí konce druhé světové války v Tichomoří, které se možná zúčastní i český prezident Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…