Kalousek: ČSSD zneužívá výroky Topolánka k zisku předvolebních bodů

21.03.2010 17:53

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek nemá v plánu „koupat" šéfa ODS Mirka Topolánka kvůli jeho nevybíravým výrokům na adresu premiéra Fischera a ministra Slamečky. Nehodlá ze situaci těžit jako ČSSD, uvedl pro ParlamentniListy.cz.

Kalousek: ČSSD zneužívá výroky Topolánka k zisku předvolebních bodů

Překvapení a velké zklamání. Tak popsal Miroslav Kalousek své pocity, když se dozvěděl o výrocích Mirka Topolánka. Ten v sobotu v neformálním rozhovoru pro gay časopis LUi narážel na náboženské vyznání předsedy vlády a sexuální orientaci šéfa resortu dopravy slovy „Gustav Slamečka, když jde do tuhého, opravdu do tuhého, tak jako ministr mám pocit, že uhne, jo? A to ten Fischer prostě je Žid, není to gay a ten uhne ještě dřív, jo? To znamená, to prostě nesouvisí s tím, že je gay. To souvisí s jeho charakterem".

Související:

„Mirek Topolánek není ani hloupý, ani nevzdělaný, ale tyto výroky jsou výroky nevzdělance," řekl ParlamentnimListum.cz Kalousek s tím, že on i jeho strana prohlášení šéfa občanských demokratů odsuzují.

Stejný názor má i na Topolánkovo smýšlení o církvi, která lidem údajně „vymývala mozky". „Taková slova říkali učitelé ve svých hodinách za komunismu," poznamenal Kalousek, který je sám věřící člověk.

Související:

Předseda ODS nyní čelí ostré kritice představitelů všech politických stran. Nejostřeji se do něho pustili sociální demokraté, kteří Topolánka prostřednictvím hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška dokonce vyzvali k odchodu z české politiky.

Na dotaz, zda chystá strana TOP 09 podobné výstupy, Kalousek odpověděl, že v žádném případě nebudou pořádat žádná „divadelní představení". „ČSSD zneužívá situaci k zisku předvolebních bodů. Naše strana tyto výroky odsoudila a teď je na Mirkovi Topolánkovi, aby se tomu postavil čelem a omluvil se," dodal pro ParlamentniListy.cz.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…