Langer je hrdý na to, že je terčem, do kterého se Paroubek strefuje

18.05.2010 6:11

Co spojuje stránky Provize2020.cz, Kmotrtym.cz a Icko-langer.cz? Všechny jsou dělané na zakázku sociální demokracie, všechny se zaměřují především proti osobě Ivana Langera.

Langer je hrdý na to, že je terčem, do kterého se Paroubek strefuje

Stránky Provize2020.cz, Kmotrtym.cz a Icko-langer.cz kritizují volebního manažera a místopředsedu ODS Ivana Langera.

Všechny jsou dělané na zakázku sociální demokracie, všechny se zaměřují především proti osobě Ivana Langera. A všechny je pro sociální demokracii dělal stejný autor, Tomáš Bulva. Ten pro ČSSD vytvářel například i stránky Modranemoc.cz. Další spojitost mezi zmíněnými stránkami je, že krátce po svém vzniku přestaly být aktualizovány.

Ivan Langer je již dlouhodobě terčem antikampaně sociálních demokratů. Vděčí za to spisu Krakatice, který jej uvádí do souvislosti se zesnulým podnikatelem Františkem Mrázkem.

Íčko vše zařídí

„Zavolejte Íčkovi. Zjistěte to od Íčka. Sejděte se s Íčkem." To prý - podle spisu Krakatice - byly věty, které si vyměňovali František Mrázek s podnikatelem Luďkem Sekyrou, a jsou to zároveň i věty, které návštěvníka webu Icko-langer.cz upoutají jako první.

O tom, kdo má být oním Íčkem, nenechávají stránky z dílny Tomáše Bulvy nikoho na pochybách. Ivanu Langerovi totiž vkládají do úst i tato slova:

„Tím Íčkem jsem byl já, Ivan Langer, tehdy místopředseda Sněmovny, posléze ministr vnitra ve vládě Mirka Topolánka. Dnes řídím předvolební kampaň ODS. Doufám, že se na ministerstvo vnitra po vyhraných volbách opět vrátím, abych i nadále mohl svými mafiánskými praktikami vládnout a držet své protivníky pod krkem. Jsem vlivný politik a lobboval jsem za Sekyrovy zájmy. A alespoň načas jsem se tak dostal do stejného týmu s vládcem českého podsvětí Františkem Mrázkem."

Zlaté časy s Frantou Mrázkem

Internetové stránky Icko-langer.cz jsou nepříliš rozsáhlé, avšak přehledně rozdělené do pěti sekcí. Zatímco v tématu „Kdo jsem" se fiktivní Ivan Langer představuje, v sekci „Moji přátelé" mu Tomáš Bulva vkládá do úst slova: „S Frantou Mrázkem jsme měli spoustu přátel. Byli všude. To byly zlaté časy..."

Rubriky „Co čtu rád" a „Co čtu nerad" nabízejí výběr z toho nejzajímavějšího, co se o Ivanu Langerovi buď napsalo, nebo alespoň šuškalo, a nechybí ani videoarchiv zaměřený na důležité okamžiky z kariéry Ivana Langera i na parodická videa. Návštěvník stránek si tak může připomenout, jak Ivan Langer během prezidentských voleb v roce 2008 vynadal Martinu Bursíkovi, ale i zhlédnout video o tom, že mezi policisty panuje dobrá nálada.

Langer: Je to pro mě ocenění

Sám Ivan Langer bere celé stránky s nadhledem. „Beru to jako ocenění mé práce. Kdyby mě začal Jiří Paroubek chválit, byl by to důvod se vážně zamyslet nad tím, co dělám špatně," napsal v SMS zprávě pro ParlamentníListy.cz.

ParlamentníListy.cz už před časem informovaly o tom, že v Česku přibývá negativních předvolebních kampaní. Právě sociální demokracie spustila tu největší - vede ji nejen na internetových stránkách, ale i na billboardech nebo novinových stránkách.

ODS se však se sociální demokracií snaží držet krok. Billboardy s obrázkem Jiřího Paroubka a slibující návrat Elvise nebo o pět dnů delší víkend nemohl minout snad nikdo. V rámci svého předvolebního snažení občanští demokraté jako bonus přidávají i internetové stránky na adrese www.cssdprotivam.cz.

Čtěte více:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…