Politik v Mostě prý vlastní sedmdesát bytů. Jak kšeft probíhá, naznačil novinář

22.09.2014 18:28

Naše redakce obdržela nové vydání regionálních novin Večerník pro Most. Hlavním tématem jsou obchody s byty pro sociálně slabé. V Obrnicích to neklaplo, v Mostě společnost vítali s otevřenou náručí. A realitka je tam prý navíc úspěšná.

Politik v Mostě prý vlastní sedmdesát bytů. Jak kšeft probíhá, naznačil novinář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto - byty v panelovém domě

Ústředním tématem Večerníku je tentokrát obchod s byty pro sociálně slabé. Společnost J. M. Siebera Mostecká realitní a bytová agentura údajně žádala o koupi prázdných bytů v Obrnicích. Tamní zastupitelé však prodej neschválili, proto se dle autora článku společnost zaměřila na realitní trh v Mostě. Není však jediná, která se pronájmem bytů pro sociálně slabé živí. Stejný business podle novin dělají i sami představitelé města.

Večerník informuje o údajném spojení radního Syrového (Mostečané Mostu) se Stavebním bytovým družstvem Krušnohor. Syrový prý sám vlastní sedmdesát bytů, které pronajímá. Majitel Krušnohoru a tajemník Mostečané Mostu František Ryba pak dalších třicet. Jako zdroj uvádí Večerník ECHO – SENIORŮ III. Ročník/srpen 2014. Noviny kritizují nejen provázanost společnosti s radním města, ale také nedodržení podmínek privatizace. Privatizované byty totiž musí kupující minimálně pět let vlastnit, teprve poté je umožněn prodej. Údajně tato podmínka byla ze strany Krušnohoru porušena.

Celá kauza se dostala na veřejnost díky rozporům mezi představiteli Mostečanů Mostu a Severočechy.cz - Františkem Rybou a Jiřím Zelenkou (dodejme, že Jiří Zelenka byl na radnici zvolen za Mostečany Mostu, v roce 2012 však z radnice odešel). Zelenka přístup Ryby otevřeně kritizoval. Pro mostecký Deník řekl: „Pan Ryba vyváděl peníze ven netransparentně a podváděl nás, což je pro mě zcela nepřijatelné a jsem rád, že sám odešel.“

Dle Večerníku se obyvatelé Mostu bojí o celé kauze mluvit. Asistentka Davida Kádnera, opozičního poslance za VV, k tématu dodala: „Do poslanecké kanceláře Davida Kádnera přichází řada lidí, kteří doslova volají o pomoc...“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…