Schwarzenberg by neměl vztahy s cizinou rozkližovat, žádá poslanec ODS

11.09.2012 17:12

Ve střetu premiéra Petra Nečase a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga se poslanec ODS Boris Šťastný jednoznačně postavil na stranu předsedy vlády. Šéfovi české diplomacie naopak připomíná, že jeho úkolem je vztahy se zahraničím budovat a ne je rozkližovat.

Schwarzenberg by neměl vztahy s cizinou rozkližovat, žádá poslanec ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

Poslanec Boris Šťastný, který v uplynulých měsících tvrdě kritizoval přístup premiéra Petra Nečase  ke zvyšování daní, se v případě jeho výroku o dalajlamismu a Pussy Riot, jejichž podporá má poškozovat český export, předsedy vlády vehementně zastal. „Petra Nečase v jeho postoji prezentovaném na Brněnském strojírenském velerhu absolutně podporuji,“ konstatuje pro ParlamentníListy.cz Boris Šťastný.

Naopak ani trochu se mu nezamlouvá kritika ze strany ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, který klade důraz na dodržování lidských práv v Číně a v Rusku. „Jsem přesvědčen, že povinností ministra zahraničí je vztahy se zahraničím budovat a utužovat, ne rozkližovat. Čína a Rusko jsou vyspělé suverénní mocnosti a naši politici jim nemají co farizejsky vzkazovat. Narušuje to nejen ekonomické, ale i politické vztahy,“ myslí si poslanec ODS.

Tibetské odznáčky jsou pro někoho jen módou

S úsměvem prý vždy sleduje, jak někteří naši politici pobíhají s tibetskými odznáčky a vyvěšují tibetské fábory. „Myslím, že mnohdy ani neví, proč to dělají. Myslím, že to často berou jako módu, symbol nějaké podivné politické korektnosti bez hlubšího ideového základu. Jako by to něčemu prospělo,“ říká pro ParlamentníListy.cz Boris Šťastný, který je vedle svého politického angažmá znám svými dlouholetými rozsáhlými obchodními vztahy s Čínou v oblasti sportovního průmyslu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…