Šéf Berdychova gangu jde znovu k soudu. Žádá o mírnější vězení

14.12.2011 8:52

Okresní soud v Jablonci nad Nisou dnes bude rozhodovat o žádosti Davida Berdycha, aby mohl trávit další část svého trestu v mírnějším typu vězení. Jeden z nejznámějších českých vězňů a ústřední postava rozsáhlé kriminální kauzy žádá o přeřazení do věznice s dozorem. Nyní si mnohaletý trest odpykává ve věznici s ostrahou v jabloneckých Rýnovicích. Tam se bude také o jeho žádosti rozhodovat.

Šéf Berdychova gangu jde znovu k soudu. Žádá o mírnější vězení
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Berdycha soudy v minulosti potrestaly za loupeže, únosy a vydírání podnikatelů. V součtu mu uložily více než 15 let pobytu za mřížemi. Přeřazení do mírnějšího typu vězení by pro něj znamenalo výhody, například menší dohled ze strany dozorců a také lepší možnost při výkonu trestu pracovat i mimo věznici.

Nechvalně proslulý takzvaný Berdychův gang má na svědomí loupeže, únosy nebo vydírání. Kauza je označována za největší případ organizovaného zločinu v historii české kriminalistiky. Závažná je i kvůli propojení podsvětí s elitními detektivy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…