Vánoce u Čunků: Neloupím. Pro stromek se brodím i čtyři hodiny

16.12.2010 8:39

Vánoce hodlá i letos senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL) strávit v rodinném kruhu. Zřejmě nejnáročnější je pro něj výběr vánočního stromku.

Vánoce u Čunků: Neloupím. Pro stromek se brodím i čtyři hodiny

„Je to takový zvyk, ale každoročně chodím pro stromek přímo do lesa. Rozhodně ale neloupím, jdu do lesa některého z kamarádů a s lesákem se ve sněhu brodíme klidně i tři nebo čtyři hodiny. Výběr vhodné jedličky je tak pro mě spojený s velkým výkonem," pochlubil se pro ParlamentníListy.cz Čunek, který zastával post vicepremiéra  a ministra pro místní rozvoj v druhé Topolánkově vládě.

V případě hladu zabiju i slona

Dalším ze zvyků je podle jeho slov živý kapr, kterého politik bez okolků osobně usmrtí. „Problém to pro mě není. Byl jsem vychován tak, že v případě hladu nemám problém zabít ani slona," podotkl s nadsázkou Čunek.

Jako věřící člověk také během Vánoc nezapomene navštívit různé katolické obřady. „Vánoce pro mě mají stále stejný rozměr, jsou pro mě výrazem radosti a hlavním symbolem je rodina. Co se týká dárků, nezakládáme si na honosnosti, ale na momentu překvapení. Pokud je například dopředu nějaký dárek odhalený či prozrazený, bez rozpaků ho z vánočních dárků vyřadíme," prozradil Čunek.

Vánoční dárky pro celou rodinu zajišťuje prý manželka. „Já řeším jen dárek pro ženu, což mi časově velmi vyhovuje. Už nyní nějaké drobnosti mám, ale stále ještě čekám na tu pravou inspiraci. U mě je to jako s pohádkou o třech oříšcích. Když mě něco trefí do nosu, bývá to ten nejlepší dárek," konstatoval politik.

Přetahovali se o dědečka

V souvislosti s vánočními dárky prý dodnes vzpomíná na svého dědu. „Měl pět dětí a rodiny se doslova přetahovaly o to, u koho Vánoce děda stráví. Rozdával totiž velmi originální dárky, které vždycky každého pobavily. Naše rodina od něj například kdysi dostala použitou osušku, kterou jen vypral a zabalil. Druhý rok jsme zase získali sadu mýdel, která už byla částečně vymydlená, ale pořád hezky voněla. Jeho dárky vždycky vyvolávaly v rodině veselí a každý se těšil, co zase děda vymyslí. Do života mi to dalo to, že nezáleží na tom, jaký dárek kdo dostane, ale jakou radost udělá," dodal Čunek.

Více:

Kolik utratí Vít Bárta za Vánoce? Možná až 21 milionů 
Táta Hašek nechává zabíjení kapra na manželce
Veterinář Bělobrádek je měkký, vánočního kapra sám nezabije

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Anna Biháriová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…