Vladimír Dlouhý není úplně nezávislý, odhaluje bezpečnostní analytik

25.06.2012 8:05 | Zprávy

Bezpečnostní analytik Miloš Balabán upozorňuje na fakt, že tři kandidáti na českého prezidenta Jan Fischer, Jan Švejnar a Vladimír Dlouhý, nejsou tak silně nezávislí, jak tvrdí. Představují totiž zástupce bank a to je třeba mít při jejich kandidatuře na paměti.

Vladimír Dlouhý není úplně nezávislý, odhaluje bezpečnostní analytik
Foto: archiv
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory ČR

Někdejší ministr průmyslu a obchodu z časů vlády Václava Klause Vladimír Dlouhý oznámil, že vstoupí do souboje o Hrad. Stejně jako Jan Fischer nebo Jan Švejnar se i tento ekonom prezentuje jako muž nezávislý na současné politické scéně. Bezpečnostní analytik Miloš Balabán ovšem v komentáři pro deník Právo před proklamací nezávislosti varuje. Každý z těchto tří mužů zastupuje nějakou banku.

Zástupci bank na Hrad

Jan Fischer je ještě stále viceprezidentem Evropské banky pro obnovu a rozvoj, Jan Švejnar působí v pozici předsedy dozorčí rady ČSOB a Vladimír Dlouhý pracuje pro Goldman Sachs.

„Rád bych ale připomenul slova Marca Rocha z Le Monde: experty z Goldman Sachs je možné považovat za „ctihodné mistry, jejichž posláním je šířit ve světě pravdu přijatou v lóži. Třeba i o tom, že banky vlastně v krizi eurozóny za nic nemohou a že je EU, potažmo národní státy dnes nemusí zachraňovat za peníze získané na úkor občanů – daňových poplatníků?“

Prostě a krátce, Dlouhý si svou kandidaturu jistě pečlivě rozmyslel a své rozhodnutí učinil až po poradě s dalšími lidmi. Jako bývalý člen KSČ Dlouhý cítí, že antikomunistická vlna v Česku opadá a chce se pokusit přesvědčit občany o tom, že pravicová politika, kterou vyznává, má smysl. Dokáže o tom přesvědčit své spoluobčany?

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…