„Hus taky neodvolal!“ Pavel Novotný hrotí spor s Ondráčkem z KSČM, kterého chtěl oběsit. A dostal nabídku od Smoljaka

04.10.2019 12:28

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) šlápl tentokrát se svými kontroverzními výroky přes čáru, alespoň podle policie, která ho obvinila za komentáře na Twitteru, v nichž se pustil do poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM) pro jeho cestu na území Ukrajiny ovládané proruskými separatisty. Podle Novotného by za to měl Ondráček „viset“. Pomocnou ruku v soudním sporu mu teď nabízí Filip Smoljak, který má sám plné ruce práce se svým bratrem Davidem Smoljakem, kvůli jejich otci Ladislavu Smoljakovi (†78).

„Hus taky neodvolal!“ Pavel Novotný hrotí spor s Ondráčkem z KSČM, kterého chtěl oběsit. A dostal nabídku od Smoljaka
Foto: Repro Youtube
Popisek: Pavel Novotný

Anketa

Vadilo vám, že Karel Gott podepsal tzv. Antichartu?

11%
89%
hlasovalo: 36028 lidí
O rozhodnutí policistů informoval sám Novotný prostřednictvím twitterového účtu. „Budu s otevřeným hledím čelit obvinění za to, že jsem podotkl, že mlátička Ondráček by měl za vydávání se za delegaci ČR na Donbase viset jako vlastizrádce. NEODOLÁM! Hus také neodvolal,“ napsal řeporyjský starosta. Ke svému příspěvku pak umístil i fotografie usnesení o obvinění z 27. září, kde se můžeme dočíst, že Novotný mohl svými tweety „podněcovat neurčitý okruh lidí ke spáchání trestného činu vraždy“.

Výrok Novotného: „Já bych si přál, aby za tohle Vondráček (sic!) visel,“ byl jím zveřejněn 15. května letošního roku pod příspěvkem poslance TOP 09 Miroslava Kalouska. „Tohle se blíží vlastizradě. Ústavní činitel, který přísahal na zákony ČR, jedná v přímém rozporu se zahraniční politikou státu a v zájmu cizí moci. O tyto hlasy (KSČM) se vláda opírá v PS, takže se nic nestane. (Ministr zahraničí, pozn. red.) Tomáš Petříček vydá bezzubé stanovisko a nechá se od nich podporovat dál,“ psal tehdy Kalousek.

Do celé záležitosti se nyní zapojuje mladší syn známého režiséra, scenáristy a herce Ladislava Smoljaka Filip Smoljak, který na svém facebooku Novotnému vzkázal, že pokud by potřeboval, dosvědčí mu, „že to s tou kulkou myslel tak, že chce rozpoutat debatu o změně zákona, neboť by měl být obnoven trest smrti za vlastizradu v době a místě válečného stavu“. „Tedy tam, kde se ji soudruh dopustil. Alespoň tak jsem to já pochopil a mohu to odpřísáhnout,“ doplnil.

A že se toho Filip Smoljak nebojí, naznačuje i spor, který vede se svým bratrem Davidem Smoljakem kvůli právům jejich otce Ladislava Smoljaka k cimrmanovským hrám. Do křížku se svým starším bratrem se pustil letos před druhým kolem voleb do Senátu na Praze 9, kam David kandidoval za hnutí STAN, a které nakonec vyhrál.

Filip tehdy poslal veřejně svému bratrovi kousavý vzkaz a neváhal na něj házet špínu. „Gratuluji, bratře, já jsem Tě sice nevolil, neb nejsem občanem Prahy 9 a okolí, ale jsem rád, že alespoň v tomto případě stojíš na straně našeho otce a jeho jména. Díky,“ napsal Filip Smoljak svému bratrovi na sociální síti Facebook.

A to byl teprve začátek. V diskusi pod tímto příspěvkem volil i tvrdší slova. „No a pak by bylo docela záhodno, kdybys konečně umožnil soudům a orgánům činným v trestním řízení přístup k dokumentům právní povahy z pozůstalosti našeho táty, které neoprávněně zadržuješ a utajuješ. Jinak vše v dobrém, brácha,“ konstatoval.

Více jsme psali ZDE

Bitva o práva Ladislava Smoljaka k cimrmanovským hrám zuří už nějaký čas. Filip Smoljak má například za to, že Český rozhlas poměrně intenzivně užil autorská práva Ladislav Smoljaka, a to bez předchozího souhlasu. „Je to o to smutnější, že za užití majetkových autorských práv zaplatil někomu jinému než autorům,“ sdělil s tím, že šlo o poměrně vysokou částku, jež byla vyplacena zcela záměrně nesprávnému subjektu a se zřetelnou snahou věc utajit.

Pustil se rovnou do Zdeňka Svěráka. Filip Smoljak považuje Zdeňka Svěráka za umělce, který se nerad zabývá důležitými technikáliemi a údajně postupuje podle hesla „nevidím zlo, neslyším zlo“. Tak to alespoň vidí Filip Smoljak.

Svěrák k tomu ve vyjádření pro Respekt poznamenal, že on a jeho kolegové stále hrají cimrmanovské hry, zatímco Filip Smoljak se o ně soudí. A mimo toho, že Zdeněk Svěrák hraje divadlo, co mu síly stačí, stihl i podpořit Davida Smoljaka v boji o křeslo senátora. Davida Smoljaka zná od jeho narození a mohl by prý za něj dát i ruku do ohně.


 

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …