„Já vím, že mě zkoušíte, takže vám opět rád odpovím.“ Okamuru si pozvali před kameru ČT, aby zhodnotil včerejší Sněmovnu

12.07.2018 15:46

Jako host ČT24 vystoupil také Tomio Okamura, předseda hnutí SPD, poslanec a místopředseda Poslanecké sněmovny. Moderátor se ho ptal na včerejší jednání Poslanecké sněmovny o důvěře. Okamura vyzdvihl poslance svého hnutí, že jednali věcně a nezaplétali se do hádek jako ostatní.

„Já vím, že mě zkoušíte, takže vám opět rád odpovím.“ Okamuru si pozvali před kameru ČT, aby zhodnotil včerejší Sněmovnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Může Andrej Babiš oslovovat poslance Kalouska přímo nebo prostřednictvím předsedajícího?

K včerejším řečníkům se předseda SPD vyjádřil, že poslanci za hnutí SPD vystoupili třikrát a věcně. Pak pohaněl ostatní strany, jejichž poslanci prý měli „samé šarvátky a invektivy“. Diváka, který to sledoval, to podle Okamury muselo totálně znechutit, zvláště pokud si uvědomil, kolik jedna hodina jednání Sněmovny stojí. Věří, že lidi už takové chování obtěžuje. Zdůraznil, že SPD jako pozitivní a konstruktivní hnutí se hádat nechce.

Anketa

Máte radost, že vláda Andreje Babiše získala důvěru Poslanecké sněmovny?

83%
17%
hlasovalo: 13213 lidí

Na adresu vlády Okamura neřekl nic, co by neřekl předtím. Pravil, že je to vláda probruselská a proimigrační, na které mu vadí „zprofanovaná“ ČSSD. A odvolal se i na slova Pavla Bělobrádka, podle kterých prý vliv na vznik vlády měla Evropská unie, což vylučuje, aby ji SPD podpořilo. Babiš je prý také probruselský, o čemž podle Okamury svědčí, že navrhl Miroslava Pocheho na post ministra zahraničí. Okrajově zmínil, že Poche už má prý kartu, aby se na ministerstvo dostal a mohl ho řídit.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Když mu redaktor ČT vymlouval údajnou probruselskost vlády příklady z jejího prohlášení, Okamura se zasmál a řekl: „Já vím, že mě zkoušíte, takže vám opět rád odpovím.“ Pak přirovnal současnou vládu k té minulé, vedené Bohuslavem Sobotkou. „Papír snesl úplně všechno a realita byla úplně jiná,“ vzpomínal Okamura na situaci v době, kdy ještě velel Úsvitu.

Tenkrát měla podle Okamury vláda jako prioritu zákon o referendu, a když přišlo na věc, tak udělala všechno, aby neprošel. Proto Okamura tomu, co má vláda v prohlášení, nevěří. I kvóty, které Babiš odmítá, neznamenají, že by Babiš nepřijímal imigranty, jen je prý nechce přijímat podle kvót. „Babiš je vůči Bruselu servilní,“ nechal se slyšet předseda SPD. Europoslanci ANO prý také hlasovali proti zájmům České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Brutální.“ Už hrozí postup do „srdce Ukrajiny“. V TV opět žádost o zbraně

8:05 „Brutální.“ Už hrozí postup do „srdce Ukrajiny“. V TV opět žádost o zbraně

„Slova, která popisují všechen hněv, který cítíme, pravděpodobně ještě nebyla vynalezena,“ napsal uk…