„Máme nejdražší potraviny a vy chcete spacáky ve Sněmovně?“ Fiala ohlásil korespondenční volbu. A je zle

07.12.2023 19:39 | Monitoring

Do Poslanecké sněmovny míří korespondenční volba pro české občany v zahraničí. Opozice hrozí obstrukcemi. Koalice je však přesvědčena, že jde o krok správným směrem.

„Máme nejdražší potraviny a vy chcete spacáky ve Sněmovně?“ Fiala ohlásil korespondenční volbu. A je zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Fiala při čtvrtečních interpelacích

„Korespondenční volba pro české občany v zahraničí míří do Poslanecké sněmovny. Opozice hrozí obstrukcemi, ale jsme připraveni korespondenční volbu prosadit, je to krok správným směrem,“ uvádí na svém twitterovém účtu premiér Petr Fiala (ODS).

„Už jste se sloučili, vládne MPA? To jste nám právě oznámil tímto zoufalým protiústavním krokem. Máme nejdražší potraviny v EU a vám to stojí za spacáky ve sněmovně namísto řešení problémů. Tohle je taková pohroma ČR, jakou zažíváme poprvé. Na druhou stranu je to výzva,“ okomentovala to například Kateřina Dostálová.

Vedle Fialy se ke korespondenční volbě vyjádřil i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „Ve Sněmovně bude diskusní peklo. Opozice už šustí spacáky. Ale je to tady. Předložili jsme návrh uzákonění korespondenční volby, která umožní našim občanům pobývajícím v zahraničí naplnit jedno ze základních občanských práv – volit. Plníme tak nejen náš slib a programové prohlášení téhle vlády, ale také závazek z programového prohlášení vlády předchozí. Tak jsem zvědav na ty výmluvy, proč teď už to není správné,“ sdělil Rakušan.

„Občané v zahraničí se dobrovolně rozhodli opustit rodnou hroudu a zbavit se svých občanských práv. Nechť volí, tam kde daně platí. Chtějí-li volit zde, nechť sdílejí následky své volby,“ komentoval to například David Maňák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

nežiješ tady, nemáš právo nám kecát do života, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusembau , 08.12.2023 9:23:20

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…