„Na motorce neznám bratra“. Teď prezident Pavel skončil v nemocnici

24.05.2024 14:46 | Monitoring

Zrovna v den, kdy čeští hokejisté postoupili na domácím šampionátu do čtvrtfinálových klání, když porazili důrazně hrající Američany, Českem proletěla zpráva, že se prezident Petr Pavel zranil při jízdě na motorce. Petr Pavel se nijak netají tím, že jízdy na motorce miluje. Vysloužil si dokonce speciální přezdívku. Poněkud hrubší. A jak se ukazuje, při jízdě na motorce se mu občas něco nevydaří. Třeba když vyjel na silnici bez helmy. Ale prý je dobře, že si svůj koníček zachoval.

„Na motorce neznám bratra“. Teď prezident Pavel skončil v nemocnici
Foto: FB Petra Pavla
Popisek: Petr Pavel na motorce

Prezident Petr Pavel se netají tím, že rád jezdí na motorce. Jezdí na ní tak rád, že si dokonce vysloužil přezdívku „plechová **del“. Přišel k ní prý ještě v době, kdy působil v nejvyšší vojenské funkci v NATO v Bruselu.

„Já rád jezdím na motorce a když sednu na motorku, tak neznám bratra. Prostě, já zapomenu na čas, zapomenu na jídlo, na pití, na biologické potřeby a jedu, dokud nedojde benzín. Ale tohle vzniklo s mejma ochráncema, protože oni se mnou v Belgii jezdili na motorce a my jsme tehdy jeli z Čech do Belgie a rozdělili jsme si to na 2 části. V tý první jsme jeli 800 km, a to už se jim zdálo opravdu hodně. Ale mě by opravdu stačila na těch 800 km jedna zastávka na dotankování. Ale viděl jsem, že na ně už to bylo hodně,“ řekl prezident Pavel v podcastu Insider.

Jenže občas prezident na motorce kapku riskuje. Jednou ho média přistihla, jak jede bez helmy, což je jednak v rozporu s předpisy a jednak to může ohrozit prezidentův život. Prezident takto riskoval v létě minulého roku.

A zrovna v den, kdy čeští hokejisté úspěšně prošli čtvrtfinálovým utkáním na mistrovství světa v Praze a v Ostravě v těžkém zápase proti týmu Spojených států, Českem proletěla zpráva, že se prezident Pavel zranil na motorce a musel zůstat v nemocnici na pozorování. Podle Kanceláře prezidenta republiky se zranil při pádu v malé rychlosti při nácviku jízdy v tereénu na uzavřeném okruhu. 

Bezpečnostní expert Stanislav Kazbunda ve vyjádření pro CNN Prima New poznamenal, že prezidentovi nelze zakázat, aby na motorce jezdil.

„Pro ochránce jsou tyto aktivity, dalo by se říci adrenalinové aktivity, poměrně oříškem. Nicméně součástí specialistů ochranné služby jsou i ti, kteří jezdí na motocyklech, kteří absolvují patřičný výcvik. Takže není problém, aby pana prezidenta doprovázeli na motocyklu. I když samozřejmě potenciál ohrožení, ať už jinou osobou, nebo technikou, nebo pádem na motocyklu, je vyšší, což se pravděpodobně teď projevilo. Řešit z pohledu ochranné služby, jak tomu zabránit, tak nejjednodušší by bylo prezidentovi jízdu na motocyklu zakázat. Ale to je nereálné. Buďme rádi, že prezident žije i svůj život,“ pravil Kazbunda pro CNN Prima News.

A celou věc uzavřel.

„Asi bych to nijak hlouběji nepitval, protože podle toho, co jsem zatím slyšel v médiích, tak prezidentova zranění nejsou nijak zásadního rázu. Zkrátka upadl na motorce, což se každému motorkáři občas stane,“ konstatoval.

V pátek dopoledne Hrad na sociální síti X oznámil, že byl prezident propuštěn do domácího ošetřování.

Prezident Pavel byl dnes dopoledne propuštěn z nemocnice do domácího léčení. Jeho program na příští týden zůstává zachován včetně plánované zahraniční cesty. Zranění mu způsobil pád na motorce v malé rychlosti při nácviku jízdy v terénu na uzavřeném okruhu,“ stojí v prohlášení na sociální síti X.

Pražský hrad vydal oznámení

Na konto prezidenta Pavla se začaly šířit i vtípky. Jedním z nich je důrazná žádost maminky ke dvěma klukům, kteří se srazí na odrážedlech, aby si chvíli „hráli na Zemana“.

vtip
 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Co dodat, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAlej , 24.05.2024 15:56:42
stačilo tak málo a mohlo to dopadnout dobře.

|  13 |  0

Další články z rubriky

Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

15:25 Jste lhář a nejhorší premiér, vyslechl si Fiala od podnikatele. A povolily nervy

Premiér Petr Fiala (ODS) se dostal do křížku s jedním z podnikatelů na debatě Restart Česka v pražsk…