„Nálada je blbá. Myslíte na budoucnost, nebo na sebe?!“ Na Pekarovou se utrhl vlastní volič. Před lidmi

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
09.12.2023 14:20 | Monitoring

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová zavítala v minulých dnech do Hradce Králové a vyprávěla tam, co dělala, když jí bylo asi tak 16 let. Mimo jiné prý přemlouvala seniory, aby hlasovali pro vstup do EU. Protože v rámci EU máme větší šanci prosadit své zájmy při jednáních se zeměmi, jako je Čína. Kdyby Česká republika stála proti Číně či Indii osamoceně, bude mít sílu jednoho čínského předměstí, což nestačí. Poté dostala zvláštní úkol. A takto si s ním poradila…

„Nálada je blbá. Myslíte na budoucnost, nebo na sebe?!“ Na Pekarovou se utrhl vlastní volič. Před lidmi
Foto: Facebook: TOP 09
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová na setkání s veřejností v Hradci Králové.

Předsedkyně Sněmovny a staronová šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová zavítala do Hradce Králové, kde promluvila v rámci akce nazvané Myslíme na budoucnost.

„My jsme si dobře vědomi v TOP 09 toho, že stagnujeme. V České republice není ekonomický růst. My jsme k tomu připravili plán a říkáme, že Česko musí zrychlit,“ pravila Pekarová Adamová před publikem.

A jak tedy Česko urychlit?

„Jedna z těch věcí je určitě povolování staveb. Investice jsou zásadní pro to, abychom rostli ekonomicky. Ten náš plán Česko musí zrychlit obsahuje právě tento bod. A naštěstí už se v parlamentu podařilo prosadit novelu liniového zákona. Aby ty liniové stavby jako silnice a železnice, ale i energetické projekty byly schvalovány maximálně do roka,“ prohlásila

„My vidíme, jak se nám ta naše dlouholetá závislost na Rusku nevyplatila. My jsme byli závislí na ruském plynu takřka ze sta procent. A vláda musela začít řešit, abychom nebyli na Rusku závislí. My samozřejmě podporujeme stavbu jádra, ale potřebujeme přidat na obnovitelných zdrojích,“ zdůrazňovala s tím, že fotovoltaické články by se měly dostat alespoň na 200 tisíc střech. Je to významné z hlediska těch rodin, které díky tomu ušetří,“ zdůraznila Pekarová.

Jedním dechem však doplnila, že vláda nedokáže všechno.

„Ale je to tak, že nemůžeme za dva roky stihnout to, co se tu 30 let zanedbávalo. Víte, že my máme připravenou i reformu důchodů. Víte, že je to velké téma. Stárne nám populace. My teď vlastně máme ekonomicky nejlepší podmínky, jaké můžeme mít. Máme nízkou nezaměstnanost, což znamená nejvíce plátců do toho systému, a přesto jsme v dluhu. Kolem 50 miliard v příštím roce,“ připomínala.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hloupé demagogické kecy, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepedros491 , 09.12.2023 14:45:12
Tvrdit že se nám údajná závislost na levných ruských energiích nevyplatila je šílená demagogie. Desítky let jsme díky nim prosperovali a Rusko si nekladlo žádné politické požadavky na jejich dodávky. Byl to oboustranně vzájemně výhodný obchod který političtí a ekonomičtí mamlasové zlikvidovali na přání kazisvětských američanů a tím ukončili prosperitu naší republiky. Závislí jsme nyní na zištných a bezohledných američanech ,a prosperita je v čudu, a státni dluh rychle bobtná jako kvasnice v hrnečku.

|  35 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…