„Nálepka od ČT či TOP 09? Razítko kvality.“ Kauza Vidlák jede dál. Vystoupil právník

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
01.12.2023 21:00 | Monitoring

Jdou dohromady protesty učitelů a zaměstnanců průmyslu s návštěvou premiéra na spřátelené zemědělské farmě? Co o sobě říká vláda, když ve dnech protestů jedná namísto s odboráři s Milionem chvilek? O tom všem a mnohém dalším byla řeč na platformě Aby bylo jasno s právníkem Ondřejem Dostálem.

„Nálepka od ČT či TOP 09? Razítko kvality.“ Kauza Vidlák jede dál. Vystoupil právník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protestní průvod odborů na Malostranské náměstí

V pondělí proběhla v Praze odborářská demonstrace. Premiér Fiala v té době ovšem navštívil zemědělskou farmu bratra ministra Mariana Jurečky a tvrdil, že tak je vlastně mezi občany a naslouchá jejich názorům. Co tomu Dostál říká? „Nepovažuji za příliš uctivé, že pan premiér dal přednost kravám před demonstranty. On měl být na tom pódiu, kde si odboráři stěžovali na drahotu, na špatné nakládání s energetickou politikou a měl oponovat těm řečníkům, říkat, jak to dělá dobře. Asi by to bylo výrazně těžší, než komunikovat s těmi zmíněnými kravami, ale bohužel toto je role premiéra, kterou musí dobrý premiér v krizi plnit," poznamenal Dostál. 

Ve stejných dnech pak Milion chvilek rozesílá informace o tom, že se vládní koalice sešla právě s nimi. S demonstranty se nejedná a s Milionem chvilek ano. „Pan premiér a vláda by si chtěli vytvořit jakousi povolenou, krotkou opozici, se kterou by komunikovali, jak potlačovat ty zlovolné narativy a ignorovat tu skutečnou opozici, která se s odboráři sešla na náměstí a na dalších místech, kde se stávkovalo. Ale bohužel takto to v politice nefunguje. Po pravdě řečeno Milion chvilek ztratil velkou část svojí kredibility, svojí důvěry. Nedokážu si představit, jak současně budou trvat na odejití člena vlády pana Blažka a současně spolupracovat s premiérem z téže strany na nějaké antidezinformační kampani, nebo na čem," dodal.

Na demonstraci promluvil i bloger Vidlák, který byl následně „onálepkován" jako proruský kolaborant, a to ze strany České televize či šéfky Učitelské platformy Petry Mazancové (členka TOP 09). „Chtěl bych České televizi i straně TOP 09 poděkovat za neskutečnou reklamu, kterou udělaly mému milému kolegovi panu Vidlákovi, protože skutečně jejich prohlášení, televizní i topácká, většina národa vnímá s opačným znaménkem. Takže když o někom řeknou, že jsou špatní, tak je to takové razítko kvality toho, co ten člověk dělá. Myslím si, že panu blogerovi to rozhodně neuškodí," dodal Dostál.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…