„Sorosi, ty rozvraceči.“ Tuto kritiku příjemci dolarů od miliardáře z USA jen tak neodbydou

05.02.2018 7:11

Nejenom maďarský premiér Viktor Orbán, ale také izraelský předseda vlády Benjamin Netanjahu očividně nemůže přijít na jméno americkému miliardáři Georgi Sorosovi. Včera jej obvinil z financování kampaně proti izraelské vládě.

„Sorosi, ty rozvraceči.“ Tuto kritiku příjemci dolarů od miliardáře z USA jen tak neodbydou
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: George Soros, sponzor politických neziskovek

Spousta zastánců Sorose v médiích i politice tvrdila, že kritika Sorose Orbánem a spolu s ním celé maďarské vlády je založena na antisemitismu. Aktuální komentář Netanjahua však naznačuje, že Sorosovi nemohou přijít na jméno ani politici, kteří jsou rovněž židovského původu. Letos osmaosmdesátiletému zakladateli nadace Open Society Fund vyčítají, bez rozdílu, prakticky to samé. Obviňují jej z financování kampaní, které údajně mají za účel podkopat jejich politiku.

Anketa

Který kandidát na předsedu ČSSD je nejlepší?

57%
3%
hlasovalo: 19416 lidí

Soros dlouhá léta financuje americké demokraty a podporuje také další levicové vlády po celém světě. Vedle toho prostřednictvím své nadace financuje činnost a projekty dalších desítek neziskových organizací, které obvykle horují pro ideologii multikulturalismu, bojují za práva žen i etnických menšin, případně prosazují uzákonění manželství mezi osobami stejného pohlaví a jejich údajné právo na adopci dětí. Finančně dále podporuje také Palestinu.

Americký filantrop maďarského původu se vedle své neochvějné podpory Evropské unie staví za liberální přistěhovaleckou politiku. Od začátku migrační krize tak prosazuje názor, že by evropské státy měly přijímat migranty z Blízkého východu a Afriky. A to je právě důvod, proč se dostal „do křížku“ s izraelskou vládou. Jak redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala přibližně před měsícem, Izrael plánuje deportovat asi 40 000 migrantů z Afriky.

Každému z nich nabízí za dobrovolné opuštění Izraele 3 500 dolarů. Jelikož se však jedná převážně o Eritrejce a Súdánce, v jejichž zemích není bezpečno, dohodla izraelská vláda přesun migrantů do Rwandy a Ugandy, které za každého přijatého migranta inkasují po 5000 dolarech. Tento návrh předložila izraelská vláda zkraje roku, má podporu jako mezi samotnými členy kabinetu, tak i mezi značnou částí izraelské veřejnosti.

To se však netýká samotného Sorose, který podle Netanjahua financuje kampaň, jež se staví proti chystaným krokům izraelské vlády. „George Soros financuje protesty proti našemu rozhodnutí deportovat migranty zpátky do Afriky. Je ale zvláštní, že když Obama deportoval dva miliony imigrantů, ti samí lidé, co se dnes tak hlasitě ozývají, mlčeli,“ podivoval se včera před členy svého kabinetu Netanjahu. Jeho slova potvrdil také ministr Ofir Akunis s tím, že za aktuálními protesty dále stojí extrémní levice a některé evropské země.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…