„Tak je jasné, proč Bohouš začal vládní krizi.“ Zvěsti o velkém problému premiéra se vrší

01.06.2017 10:51

K soudnímu sporu s Diag Human se na svém facebookovém profilu vyjádřila advokátka Klára Samková. „Tak jsme definitivně prohráli,“ zkonstatovala.

„Tak je jasné, proč Bohouš začal vládní krizi.“ Zvěsti o velkém problému premiéra se vrší
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Klára Samková

„A to až tak že: ‚12. května v jedenáct hodin večer byly na příkaz lucemburského vrchního exekutorského úřadu obstaveny ve dvaceti čtyřech lucemburských, švýcarských, amerických, francouzských a čínských bankách všechny účty, které Česká republika používá, nebo by mohla použít k obsluze státních dluhopisů. Jeden z nejvýznamnějších evropských finančních trhů je tak pro Českou republiku až do okamžiku splacení dluhu ztracen. Podle dostupných informací podobný drastický krok ještě nikdy nebyl použit proti členskému státu Evropské unie,“ popisuje Samková.

A doplňuje to o svou spekulaci, že právě proto jel premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) do Lucemburska a druhý den začal s vládní krizí. „Aby se, nedej Bože, nedostalo před volbami info z Lucemburska do médií. Že v tom jela ČSSD a ODS + všechny vlády po nich (tedy i TOP 09 a lidovci), tak už to víte,“ dodala.

Anketa

Byla česká média lepší, když je vlastnili zahraniční investoři, zejména z Německa?

11%
89%
hlasovalo: 4249 lidí

O tom, že se Sobotka snaží celý průšvih utajit, spekuloval již včera na svém blogu na serveru Aktuálně.cz režisér Jiří Svoboda. Psali jsme ZDE.

„Není snad povinností premiéra Bohuslava Sobotky seznámit české důchodce, učitele, zdravotníky a vůbec celou českou veřejnost s tím, zda je informace pravdivá?! Není snad povinností předsedy vlády buď veřejnost uklidnit informací, že zpráva o exekuci na účty ČR ve všech bankách v Lucemburku je nepravdivá, či veřejnost naopak zneklidnit zprávou, že ČR 13 miliard Kč sice podle rozhodnutí odvolacího soudu v Lucemburku dluží, avšak dluh nehodlá splácet?“ ptá se rozčíleně Svoboda. 

O zablokovaných účtech informoval před několika dny server HlídacíPes.org, jenž uvedl, že na příkaz lucemburského vrchního exekutorského úřadu byly již v pátek 12. května zmrazeny účty České republiky ve 24 různých bankovních domech v Lucembursku. 

Původní text ZDE

Celý příspěvek Kláry Samkové:

Tak jsme definitivně prohráli soud s Diag Human. A to až tak, že ... "12. května v jedenáct hodin večer byly na příkaz lucemburského vrchního exekutorského úřadu obsazeny ve dvaceti čtyřech lucemburských, švýcarských, amerických, francouzských a čínských bankách všechny účty, které Česká republika používá, nebo by mohla použít, k obsluze státních dluhopisů.Jeden z nejvýznamnějších evropských finančních trhů je tak pro Českou republiku až do okamžiku splacení dluhu ztracen. Podle dostupných informací podobný drastický krok ještě nikdy nebyl použit proti členskému státu Evropské unie." Tak kdyby někdo nevěděl proč jel Bohouš do Lucemburska a proč hned druhý den začal s "vládní krizí" (aby se nedej bože nedostalo před volbami info z Lucemburska do médií), že v tom jela ČSSD a ODS + všechny vlády po nich (tedy i TOP 09 a Lidovci), tak už to víte.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…