„To je taková lidovecká odpověď,“ posmíval se Moravec ministryni Schillerové

02.02.2020 13:35 | Zprávy

Hosty první hodiny Otázek Václava Moravce v ČT byli ministryně financí za hnutí ANO Alena Schillerová, předsedkyně Národní rozpočtové rady Eva Zamrazilová a ekonom David Marek. Schillerová na dálku udeřila na svou kolegyni z vlády, ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou (ČSSD). Ekonomové hlasitě varovali své spoluobčany: Současný důchodový systém je neudržitelný! Tato slova zazněla od obou hostů. Co to pro Čechy, Moravany a Slezany znamená? Nahlédněte.

„To je taková lidovecká odpověď,“ posmíval se Moravec  ministryni Schillerové
Foto: Screen ČT24
Popisek: Ministryně Alena Schillerová u Václava Moravce

Důchody by se v příštím roce měly navýšit o 790 korun na částku přibližně 15.100 Kč průměrného důchodu. Bude Babiš tentýž názor zastávat celý rok? Učitelé také v minulosti slyšeli premiérova slova o navýšení jejich platů, ale později dostali učitelé méně peněz, jen deset procent navíc, a to ještě ne vše do platového základu.

Pokud bude Babiš na svých slovech trvat, nabízí se otázka, kde na to stát vezme a zda provede důchodovou reformu. Na důchodovou reformu má vláda déle než rok, ale podle Schillerové bude lepší si počkat na návrh důchodové reformy z pera expertů OECD (Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…