„To zas bylo nablito.“ Až se bojíme napsat, jak se Jaromír Soukup vypořádal s ohlasy na Zemanovy medaile

06.11.2018 11:04

V posledním Týdnu Jaromíra Soukupa se moderátor a generální ředitel TV Barrandov v jedné osobě pustil do „lepšolidí“ a jejich reakce na Zemanovo vyznamenávání. Kdo je podle Soukupa „lepšočlověk“? Například předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. „Otírání se o Zemana je poslední životní radost, co Mirdovi zbyla,“ pravil moderátor. A nezůstalo jen u něj. Soukup se pustil i do Zdeňka Šarapatky z rady ČT a také to od něj schytal Pavel Šafr ze serveru Forum24.

„To zas bylo nablito.“ Až se bojíme napsat, jak se Jaromír Soukup vypořádal s ohlasy na Zemanovy medaile
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup hovoří o Kalouskovi

Soukup na začátku okomentoval předávání státních vyznamenání jako Zemanovu „velkou provokační show světa lepšolidí“. A dodal, že je po ní na sociálních médiích a v lepšomédiích pořád nablito. Vyznamenání Ivana Vyskočila prý ale nepochopil ani on. Lepšolidé podle něj tvoří poptávku po provokacích, kterou Miloš Zeman naplňuje, snad až moc pestře.

Anketa

Reprezentuje prezident Miloš Zeman Českou republiku ve světě kvalitním způsobem?

92%
8%
hlasovalo: 14344 lidí

Na lepšolidech Sokupa štve kádrování a to, že si myslí, že jsou vzdělaní. „Prosim vás, můžete jim vysvětlit, že filozofická fakulta UK opravdu není univerzální mimořádné vzdělání, které by jim dávalo právo hodnotit kohokoliv jiného a vzdělání kohokoliv jiného?“ požádal moderátor. A doplnil, že neviděl moc firem, které by hledaly politology či filozofy. Jeho firma tedy určitě ne, ta už jednoho má, zažertoval Soukup.

A když šlo o lepšolidi, nemohl chybět Miroslav Kalousek, podle Soukupa samozvaný mluvčí lepšolidí a humanista. Ale je prý spíš jen humorista. Prý v irském Tullamoru došla whiskey, protože jak se vyznamenávání blížilo, rostla podle Jaromíra Soukupa i Kalouskova spotřeba. Jednou prý byl Kalousek tak moc, že si myslel, že je prezident a předal vyznamenání prázdné lahvi od snídaně.

Kalouskovo vyznamenání

Soukup tvrdil, že Kalousek Zemana potřebuje, bez něj by nebyl nic. „Otírání se o Zemana je poslední životní radost, co Mirdovi zbyla,“ pravil moderátor. Když Zeman citoval jednu koláž z internetu o novinářích, Kalousek se prý pozvracel ze Zemana a tullamorky na Facebooku. Pak citoval Kalouskova slova o novinářském vtipu a přidal Kalouskovu vlastní koláž, kde citoval titulek „Medvěd se chová nezvykle, Zlínský kraj ho chce nechat odstřelit“ s fotografií Miloše Zemana. Kalousek nemá rád kontext, mínil Soukup. Soukup si ještě kopl, že Jiří Pospíšil vede TOP 09 asi milionkrát lépe než ta „personifikovaná prázdná flaška whiskey“.

Koláž a Kalouskova reakce

Další lepšočlověk je podle Soukupa Ondřej Pavelka, který se na Facebooku navážel do vyznamenání Michala Davida. Do toho se pustil za to, že hrál v „agitce“ Malý pitaval z velkého města, takže co má co komentovat Michala Davida. „Michal David je můj přítel a je to jeden z nejslušnějších a nejpracovitějších lidí, co znám. Skromný, pokorný, dodrží, co slíbí. Není to žádnej namachrovanej de*il, excentrický umělec zabývající se jenom sám sebou nebo sebestředný kýčař, který všechny okolo přesvědčuje, že on jediný má pravdu a všechno ostatní není umění, poněvadž je lepší. David je profík, který se nevidí,“ hájil zpěváka a skladatele Jaromír Soukup.

Také se pustil do člena rady ČT Zdeňka Šarapatky. Uvedl, Šarapatka se označuje jako moderátor, ale jeho politické pořady vidělo prý pouhých 425 lidí. Ukázal, co Šarapatka po vyznamenáních vyplodil. „Kdyby to psal bezvýznamný moderátor Zdeněk Šarapatka, který už 7 let hledá práci, tak neřeknu ani slovo,“ pravil moderátor Soukup a dodal: „Jenže on to psal jako člen rady České televize.“ Také se pustil do Fora24 a Pavla Šafra: „Pavel Šafr žije ve sci-fi seriálu, v němž si myslí, že zachraňuje republiku a vůbec celou planetu před Emzákem z vesmíru.“ Ještě dodal, že Forum24 má speciální drogy, ale hned zmínil, že je to červené víno a neomezené množství Xanaxu. „To když lupnete do sebe, tak napíšete lepšolidský věci, to byste se divili,“ smál se moderátor a dodal: „Normální kádrováci. Normální bolševický kádrováci. Normální bolševici,“ označil Forum24.

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

10:30 „Lidé ani netuší, v jakém jsme průšvihu. Rusko vyhraje a Evropu to bude bolet.“ Profesor vážně

V podcastu Reinvent The Money promluvil známý americký politolog, profesor Mearsheimer. Jeho slova o…