„Ubožáku.“ „Vrať diplom!“ Volný dostal sodu, jako dlouho ne

29.03.2021 13:27

Poslanec Lubomír Volný to na twitteru pěkně schytal od „bílých plášťů“. Řešit léky na covid prý není jeho povinnost. Za některé jeho výroky by se měl údajně zpovídat před soudem. Podle zdravotní sestry je dokonce jen morální lidská žumpa a jeho fanoušci jen prvotřídní ovce. Ale přišla jim odpověď. To budou zírat. „Vrať diplom!“ zahřmělo...

„Ubožáku.“ „Vrať diplom!“ Volný dostal sodu, jako dlouho ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Lubomír Volný

Začalo to tím, že se lékař Lukáš Korbel na twitteru vyjádřil k lékům na covid. Jeho apel všem politikům byl tento: „Neřešte léky! Nerozumíte tomu, říkáte polopravdy, špatně interpretujete studie, jen matete lidi! Je to kontraproduktivní a stěžuje nám to práci. Nemám bohužel prostor, hodinu vysvětlovat, že pacient není v kritickém stavu, protože nedostal Ivermektin!“

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

Na to mu okamžitě odpověděl právě Volný, který s ním nesouhlasil. Řešit i léky proti covidu je podle něj povinnost politiků. „To se, pane Volný, mýlíte. Problematiku léčiv, řeší jiné instituce. Překvapuje mě, že zrovna vy se odvoláváte na povinnost. Vaší povinností je např. nosit roušky, což povýšeně ignorujete,“ odvětil poslanci podrážděně Korbel.

Volný reagoval s tím, že jeho povinností je jít lidem příkladem podle svého nejlepšího uvážení. „Roušky, respirátory i vakcína zabíjejí. Není to věc pouze 100% zkorumpovaných struktur. Je to i moje věc. Můžete se o tom dohadovat, můžete nesouhlasit, ale to je vše, co s tím můžete dělat,“ pošťouchnul lékaře poslanec.

Lékař Korbel pak už skutečně neudržel nervy na uzdě a do klávesnice vyťukal zlostný vzkaz: „To, co zabíjí, je vaše chování! Je mně z vás špatně. To, co předvádíte poslední měsíce v Poslanecké sněmovně a na sítích, nepatří do civilizovaného světa.“ Volného ještě označil za ubožáka a naznačil mu, že se s ním už nebude dále zabývat.

To však nebyla úplně pravda, protože Korbel pak ještě jeden příspěvek poslanci a jeho fanklubu věnoval. „Očekávám, že jsem si tímto vysloužil mnoho urážek a nenávisti v jeho fanklubu,“ napsal s tím, že za každým svým slovem si stojí. „Ubožák!“ odplivl si ještě jednou na adresu Volného. 

Na stranu Korbela se na sociální síti přidala i zdravotní sestra Barbora Tomšů, toho času pracující v jednom z „covidárií“. Její příspěvek nutně chytí za srdce i toho největšího odpírače roušek. „Doktore, jsme s vámi!“ ujišťuje nejdříve zdravotní sestra. „Ta morální lidská žumpa a jeho přicmrndávači, kteří mu ty bludy a lži žerou jak prvotřídní hloupé ovce, ať si táhnou ploutví, my vás (a zdravý rozum) nedáme!“  Srdíčko, na znamení podpory, nesmělo u takového příspěvku chybět.

„Klasické ad hominem bílého pláště, který vás raději nechá umřít, než by uznal Volnému pravdu. Smutné. Vrať diplom!“ vypálil ještě jednou Volný. Korbel však dnes nebyl jediný lékař, který si na poslanci brojícímu proti vládním opatřením zchladil žáhu. Do veřejné debaty se zapojil totiž také neurolog a pedagog na Lékařské fakultě Matěj Slovák. „Vážený pane Volný, za některé vaše výroky byste se měl zpovídat před soudem a za všechny ostatní chodit kanálama. Dojde na vás.“ Prorokuje Slovák poslanci ve tweetu.

„Historie si vás bude pamatovat jako příklad dezinformátora, který významně přispěl k zoufalé situaci v naší zemi. Pevné zdraví vám přeji,“ dodal ještě lékař.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…