„Vy to víte?“ Konečná šokovala Řezníčka. Zkoprněl. Bělorusko a Protasevič: Snaha o převrat? Vážné obvinění USA

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
29.05.2021 8:33 | Zprávy

Co USA? Co Edward Snowden? To bylo v pořádku? Kateřina Konečná (KSČM) se pořádně rozpálila kvůli Bělorusku a blokování leteckého prostoru nad Evropou. „Jestli je cílem EU, jako drtit to obyvatelstvo, tak si myslím, že je to velmi, velmi špatně,“ vypálila Konečná. Místopředseda sněmovního zahraničního výboru Jaroslav Bžoch (ANO) nad komunistkou kroutil hlavou. Moderátor Martin Řezníček také jen nepřihlížel. „Vy jen odvádíte pozornost!“ vyčinil Konečné.

„Vy to víte?“ Konečná šokovala Řezníčka. Zkoprněl. Bělorusko a Protasevič: Snaha o převrat? Vážné obvinění USA
Foto: Repro Youtube
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Evropská unie a Bělorusko s Ruskem řeší spor o uzavírání leteckých koridorů. Co bude dál? Situaci v Událostech, komentářích rozebírali místopředseda sněmovního zahraničního výboru Jaroslav Bžoch (ANO) a komunistická europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM).

Bžoch volal po přijetí dalších sankcí ze strany EU vůči Bělorusku.

„Cílené sankce na režim Lukašenka, na něj, na jeho spolupracovníky a firmy ovládané státem si myslím, že jsou správné, protože my nemáme jinou možnost, jak mu dát najevo, že nejsme spokojeni s tím, co se děje, a s tím, co (režim Alexandra Lukašenka) udělal v tom posledním případě, a ty sankce jsou, bohužel, jediná věc, která může být na stole. Na druhé straně musíme myslet také na to, že ty sankce musí být mířeny přímo na ty lidi z toho režimu, protože pokud bychom ty sankce zaměřili nějak necitlivě, tak by to mohlo dopadnout i na tu občanskou společnost, které chceme pomoci,“ uvedl Bžoch.    

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…