„Vypráskáme neziskovky ze škol!“ Ostrý start kampaně PRO. Rajchl v ČT, pak přiběhl na ulici

16.04.2024 19:59 | Monitoring

Volby do Evropského parlamentu jsou stále blíž a po tom, co kampaň zahájila vládní koalice SPOLU a další subjekty, se přidalo i hnutí PRO Jindřicha Rajchla. Ten sice na akci scházel, a to ze speciálního důvodu, který souvisel s Českou televizí, ale na akci i tak padla pádná slova. A Jindřich Rajchl se nakonec také objevil. A pronesl plamenný projev.

„Vypráskáme neziskovky ze škol!“ Ostrý start kampaně PRO. Rajchl v ČT, pak přiběhl na ulici
Foto: archiv politika
Popisek: Ing. Ivana Turková, Ph.D., MBA

Kampaň před volbami do Evropského parlamentu zahájila Sociální demokracie (SOCDEM) i vládní koalice SPOLU.

O slovo se přihlásilo i hnutí PRO Jindřicha Rajchla, které kampaň zahájilo v Otrokovicích. Vystoupila např. ekonomická expertka Ivana Turková.

„Co vám mám říkat, je to bída,“ spustila. Uznala, že na posledních akcích PRO bylo méně lidí než před řadou měsíců, ale jedním dechem dodala, že jde o zdravé jádro podporovatelů, kteří chtějí postupovat proti současnému premiérovi Petru Fialovi (ODS). A je podle ní škoda, že toto úsilí maří ostatní „rádoby vlastenci“, jak je nazvala, kteří místo na Fialu útočí na hnutí PRO. 

Turková zdůraznila, že sama na akcích říká pravdu a popisuje hrůzu, které Česko čelí. S hrůzou prý sleduje, jak je do rodin vnášen rozkol, když děti a mladí lidé na školách poslouchají neziskové organizace a pak se nebaví s dalšími členy rodiny.

„Jindra to vždycky říká. V první náš den vypráskáme ty neziskovky z těch škol, protože tam nemají co dělat,“ hřímala Turková do mikrofonu. „Oni opravdu v těch školách nemají co dělat, oni porušují zákon a ona politika a ideologie do těch škol nepatří,“ volala dál.  

Teď prý má políčeno na ministra Beka, který by podle ní měl z funkce zmizet.

Poté prohlásila, že v Německu si už letos budou moct lidé každý rok změnit jméno a pohlaví.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Neziskovky., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHorký , 17.04.2024 8:19:58
S tím mají pravdu. Ty neziskovky nepatří jen do škol, ale měly by se zrušit všechny a podporovat jen Červený kříž. Ten jediný dokáže pomáhat a je jedno kde, Vždy tam kde to je potřeba a ne jen tam, kde je zájem vlády, tedy USA. Mám na mysli ČvT a jiné, ziskové organizace, i kdy si říkají neziskové.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…