„Vyse*ou se na to policajti?“ Přijeli. Kaufland, dav, respirátory nikde. Dusný závěr

24.05.2021 12:45 | Reportáž

Skrčku! Hovada zasraný! I takové nadávky padaly z úst lidí, kteří dorazili autobusem s poslanci Lubomírem Volným a Marianem Bojkem do kolínského Kauflandu. Video z celé akce, kdy se nespočet lidí vydalo nakupovat a dostali se do sporu nejen s ostrahou Kauflandu, ale i s jedním ze seniorů a následně s policií, se objevilo na sociálních sítích.

„Vyse*ou se na to policajti?“ Přijeli. Kaufland, dav, respirátory nikde. Dusný závěr
Foto: screen: Facebook
Popisek: Z nákupu v Kauflandu

„Naším revírem je Kaufland,“ vcházejí lidi pod vedením poslance Lubomíra Volného do kolínského Kauflandu. Akce se konala v sobotu, v rámci takzvané Lízátkové revoluce, kdy protestující proti vládním opatřením brázdili Středočeský kraj. Do obchodního domu dorazili bez jakékoliv ochrany dýchacích cest, ale nevzali si ani nákupní vozíky. Z nákupu si povětšinou odnášeli nanuky.

„Takhle to není ta správná zábava, když se nemusíš dohadovat s lidma,“ zaznívá z davu, který prochází Kauflandem. „Nikdo nic, viď?“ ptá se další účastník. „Protože nás je tady hodně, tak si to nikdo nedovolí. Když tady budeš sama, tak se do tebe všichni pustí,“ dodává další.

Po chvíli se jim však dostává napomenutí od ostrahy Kauflandu. Dotyčný je však velmi malého vzrůstu, a tak si na něj mnozí došlápnou. „Nasaďte si všichni respirátory a hned!“ křikl chlapec z ostrahy. „Ale kuš, ty brebto! Jsi nějakej chytrej! My si vážíme svýho zdraví, ty vole!“ ozývá se z davu, načež chlapec z ochranky za souhlasu přítomných volá vedoucí a spekuluje se i o příjezdu policie. „Myslíš, že přijedou? Nebo se na to vyserou?“ ptá se jeden z účastníků zájezdu. 

Kolem prochází také jeden senior s respirátorem, který příchozí rovněž napomíná. Ale dočká se jen posměchu. „Já budu ruský špion, dám si ruskou zmrzlinu,“ komentuje pak výběr nákupu jeden z mužů, který si celou událost natáčí na mobilní telefon. A není sám.

„Skrčku! Máš už občanku? My tady nekradem nic! Na co si to hraješ, ty kašpare! Sáhni na ty lidi! Na to nemáš právo. Já tě sundám na zem! Co ty si myslíš o sobě? Nemáš právo nikoho zadržovat,“ zaznívá pak při opouštění Kauflandu, když se ochranka snaží nakupující zadržet. Velmi aktivně jde do konfliktu právě poslanec Lubomír Volný, který dokonce muži z ochranky řekne onu větu s tím, že jej sundá na zem.

A následně se pouští i do diskuse se seniorem, který do Kauflandu přichází na nákup s respirátorem, jenž mu sjel pod nos. „Kašlete na zákony!“ rozčiluje se senior. „Vy byste v nacistickém Německu udával židy, protože to bylo podle zákona,“ řekl mu Volný v reakci. „Vy se nechováte podle zákona, počkejte si na policii,“ reagoval opět senior, Volný však opět opakuje floskuli ohledně nacistického Německa a udávání židů. „Co vy o mně víte? Ale vidím, co děláte!“ reaguje senior. Volný se však nevzdává a napomíná seniora právě za špatně nasazený respirátor. „Víte, že to máte pod nosem a že porušujete zákon, za jehož porušování nás kritizujete?“ ptal se seniora, ten se však brání, že mu respirátor spadl, až když se rozčílil.

Následně jeden z mužů komentuje, že je natáčí policista s respirátorem na kameru. „Teď si to sundá a bude dělat, že je tady s náma, koště jedno. S tou buzna taškou,“ komentuje to muž. „Prostě nemaj nárok! Jak se snažil mladej,“ dodává další.

Vřava u autobusu: Gestapáci jste!

Když v tom je patrná vřava u autobusu, kterým chtějí účastníci zájezdu odjet. Na místo přijeli policisté. „Ty jo, oni ho chtěj normálně sebrat! Tak takhle jedná Policie České republiky! Gestapo! Gestapo!“ skanduje dav. „To jste policajti tohleto? Gestapáci jste!“ pouští se lidé do dvou mladých mužů zákona, kteří dorazili na místo. „Napadáte policii!“ brání se. „Vy máte chránit lidi! Jste dostali za úkol zviditelnit Kolín? Jsou snad nějaký platný zákony v Český republice!“ dochází na strkanici, při které tak napůl padá poslanec Lubomír Volný. A to ve chvíli, kdy chce nastoupit do autobusu.

„Jste normální? Máte vůbec děti doma, pánové? Oni jsou asi oočkovaný chudáci! Já doufám, že pánové za sebou budou tahat nohu!“ ozývá se dále z davu na adresu policie. „To je poslanec, ten má imunitu, nechte ho bejt,“ brání pak lidé poslance Mariana Bojka.

„Ostuda, ostuda, ostuda,“ skandují dále velmi nahlas lidé. „Vy nejste policajti! Policajti se chovají úplně jinak! Vy bráníte jen tu zasranou vládu, hovada zasraný! Proč to děláte, kluci? Jste placený z našich daní, máte být s námi, ne s naší vládou!“ zní závěrem nahrávky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …