„Žvanilo“ se u kafíčka. Ještě více o korupční kauze, která otřásá Českem

15.10.2015 11:11

Šéfredaktorka serveru Neovlivní.cz Sabina Slonková zpracovala, o jaké kauzy jde v olomoucké razii. Klíčovými osobami kauzy jsou dle ní dvě postavy – Langerův obchodní partner Ivan Kyselý a náměstek krajského policejního šéfa Karel Kadlec. V kauze však jde i o hejtmana ČSSD Jiřího Rozbořila, který byl dnes obviněn z podplácení.

„Žvanilo“ se u kafíčka. Ještě více o korupční kauze, která otřásá Českem
Foto: repro youtube.com / tan
Popisek: Sabina Slonková

Podle odposlechů prý důstojník vynášel podnikateli informace z vyšetřování a společně ovlivňovali kauzy. Důstojník se měl zároveň scházet i s hejtmanem Olomouckého kraje Rozbořilem.

Šlo o kauzy Králík, Aquapark, HC Olomouc, policejní družky, akcie a olomoucká exnáměstkyně, píše Slonková a rozebírá jednotlivé kauzy.

V kauze Králík mělo jít o trestní stíhání podnikatele a člena ČSSD Jaroslava Králíka, který se podílel na projektech spojených s evropskými dotacemi. Kadlec tento úkol uložil svému podřízenému Radku Petrůjovi, ale zároveň plán, koho a jak budou stíhat, vyzradil podnikateli Ivanu Kyselému.

V kauze olomoucké exnáměstkyně Hany Kaštilové Tesařové z ČSSD chtěl Kyselý z političky udělat spolupracují obviněnou a získat tak informace o další trestné činnosti na místním magistrátu. 

Původní text ZDE.

Oba muži opakovaně řešili také kauzu akcií, které drží město Olomouc ve firmách. „Kadlec se s podnikatelem mimo jiné domlouval, jestli mají jako znalkyni do případu přizvat Kyselého zaměstnankyni a spolužačku,“ poznamenává Slonková.

Kadlec s Kyselým se scházeli povětšinou v Café Delux.

Samostatnou kauzou v celé olomoucké razii je kauza hejtmana Jiřího Rozbořila (ČSSD), který byl dnes obviněn z podplácení. Je stíhán na svobodě, veškerá obvinění odmítá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…