A co ty vaše párky? dorážel občan na Andreje Babiše

03.01.2017 14:08

Z PROFILŮ Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš odpověděl na další dotaz jednoho ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Pan Jan Kozina se totiž tak úplně nespokojil s odpovědí, které se mu dostalo na první otázku. Položil proto otázku další. Andrej Babiš odvětil, že čtenář asi „hledá problém za každou cenu“.

A co ty vaše párky? dorážel občan na Andreje Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Pan Kozina položil otázku, jak je to s EET a společností Agrofert. Babiš v odpovědi zaslal jedno ze starších prohlášení tiskového mluvčího společnosti Agrofert, v němž se praví, že na síť prodejen hot-dogů Parky’s se vztahuje povinnost zapojit se do EET. Babiš toto prohlášení v odpovědi čtenáři zopakoval.

„Žádná výjimka z EET pro moje firmy neexistuje, to jsou zase výmysly některých novinářů. Proti slovu výjimka se důrazně ohrazuji. To je nesmysl. Naopak všechny stánky Parky's, které patří pod Kostelecké uzeniny (mimochodem jsou jenom tři), fungují dobrovolně v režimu EET už od 1.12.2016,“ sdělil šéf českých financí občanovi.

Pan Kozina se však s touto odpovědí nespokojil a ptal se šéfa hnutí ANO, proč využívá prohlášení uveřejněné v jednom z deníků, a sice v MF Dnes. „Od kdy přeposílá ministr a místopředseda vlády suverénního státu tisková prohlášení nějaké soukromé firmy? Nebo nejsme suverénní stát?“ položil otázku čtenář.

Odpověď přišla rychle. „Dobrý den, vidím, že hledáte problém za každou cenu. Ptal jste se na oblast, která se dotýká veřejných financí a současně firmy, kde jsem sice akcionářem, ale neřídím ji a nestarám se o ni už tři roky. Buďte si jistý, že ‚kopu‘ za stát. Mimochodem podle toho to taky vypadá – státu se v oblasti financí daří jako nikdy dříve, a Agrofertu se nedaří, protože tam už dávno nejsem. Nicméně moje asistentka na základě Vašeho dotazu dohledala starší veřejnou odpověď mluvčího Agrofertu k danému tématu a použila ji,“ prozradil Babiš.

Další otázky a odpovědi naleznete zde.

„A mimochodem – ptal jste se na profilu fyzické osoby Andreje Babiše, nikoli na Ministerstvu financí. Netušil jsem, že za jedním tiskovým prohlášením o párcích v rohlíku bude někdo hledat porušení suverenity státu. Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde, což je bohužel i váš případ,“ přisadil si šéf hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…