A je to tady. Jiří Bartoška zasahuje do prezidentských voleb

25.01.2018 9:54

Jiřího Drahoše v boji o Hrad podpořily další známé tváře. Na stranu profesora se na sociální síti facebook postavil jeden z hereckých titánů Jiří Bartoška a umělecký šéf Hradišťanu Jiří Pavlica. Drahoš oběma moc poděkoval za podporu.

A je to tady. Jiří Bartoška zasahuje do prezidentských voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Jiří Bartoška

„Já volím pana profesora Drahoše. Srdcem i rozumem. Srdcem proto, že jsou mi blízké jeho životní postoje, jeho vztah k rodině i k tomu, že odněkud vzešel – z malého města – a dopracoval se velkého společenského i vědeckého postavení,“ zmínil Pavlica.

Anketa

Která manželka prezidentského kandidáta ve vás vzbuzuje větší sympatie?

hlasovalo: 28520 lidí

Rozum prý slavnému houslistovi zase říká, že tato země potřebuje za prezidenta slušného a eticky uvažujícího člověka, který bude zdráv na těle i na duchu. „A to na těle bych zdůraznil, protože se obávám, že jeho protikandidát není už schopen tuto veledůstojnou a veledůležitou funkci zastávat,“ upozornil Pavlica. Proto prý volí profesora Drahoše.

Stranou nezůstal stát ani herec Jiří Bartoška, šéf Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. I on se vyjádřil k přímé volbě prezidenta a také on podpořil profesora Drahoše. Nebylo to přitom poprvé, co se zapojil do prezidentské volby. Na videu připomněl, že už v prosinci 1989 nominoval Václava Havla na prezidenta republiky a přeplněné Václavské náměstí přijalo jeho návrh bouřlivým jásotem.

„Dovolte mi, abych po dvaceti devíti letech nominoval na prezidenta České republiky pana profesora Drahoše. Máme možnost volby, tak ji využijme,“ požádal diváky.

Profesora Drahoše podpořili např. také Eva Holubová, Zdeněk Svěrák, Bolek Polívka a další umělci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…