Agresivní devianti v téhle zemi ubližují dětem zcela běžně. Okamura se naštval kvůli vraždě ve Žďáru

15.10.2014 14:05

Psychicky nemocná žena ve Žďáru nad Sázavou nožem napadla studenty obchodní akademie a jednoho z nich zabila. Žena, které lékaři diagnostikovali schizofrenii, přitom předloni v květnu v havířovské základní škole pobodala vychovatelku a takřka dvě hodiny držela školačku jako rukojmí. Soud ženu poslal do psychiatrické léčebny, odkud ale byla v březnu letošního roku propuštěna na svobodu. Šéf Úsvitu Tomio Okamura tvrdí, že nejde jen o problém legislativy, ale i tu je podle něj potřeba aktualizovat.

Agresivní devianti v téhle zemi ubližují dětem zcela běžně. Okamura se naštval kvůli vraždě ve Žďáru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Zlín, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 6100 lidí

„Pokud je někdo nebezpečný svému okolí, tak soud může již dnes ihned nařídit ochrannou léčbu. Problém je také v tom, že orgány státní správy, které mají takové věci sledovat a řešit, jsou absolutně neschopné. Vzpomeňme si například na Strýčkovice u Domažlic, kde letos duševně nemocní a nesvéprávní bez problémů popíjeli alkohol a pak napadali okolí, aniž by zasáhla sociálka nebo jiný orgán,“ řekl Okamura.

„To je ostatně problém agresivních deviantů, kteří zabíjejí děti či staré lidi - oni dlouhodobě viditelně překračují normy, ale státní orgány si jich nevšimnou až do momentu, kdy znásilní a zavraždí. A já říkám, že viníkem v takovém případě není jen pachatel či duševně nemocný člověk, ale také společnost, která takovou vraždu kvůli špatně nastavenému systému dopustila,“ doplnil předseda Úsvitu.

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Pelhřimov, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 4225 lidí

Co přesně napsal Okamura:

Ve Žďáru nad Sázavou vraždila schizofrenička, která již dříve v Havířově ohrožovala děti a učitelku pobodala. Tohle není jen problém legislativy, ale i tu je samozřejmě potřeba  aktualizovat.

Pokud je někdo nebezpečný svému okolí, tak soud může již dnes ihned nařídit ochrannou léčbu. Problém je také v tom, že orgány státní správy, které mají takové věci sledovat a řešit, jsou absolutně
neschopné.

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Praha 5, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 5239 lidí

Vzpomeňme si například na Strýčkovice u Domažlic, kde letos duševně nemocní a nesvéprávní bez problémů popíjeli alkohol a pak napadali okolí, aniž by zasáhla sociálka nebo jiný orgán.

To je ostatně problém agresivních deviantů, kteří zabíjejí děti či staré lidi - oni dlouhodobě viditelně překračují normy, ale státní orgány si jich nevšimnou až do momentu, kdy znásilní a zavraždí.

A já říkám, že viníkem v takovém případě není jen pachatel či duševně nemocný člověk, ale také společnost, která takovou vraždu kvůli špatně nastavenému systému dopustila.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kup

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…