Američané „vyfakovali“ uprchlíky: My vás u nás prostě nechceme. Jsou mezi vámi teroristé

17.11.2015 13:34

Barack Obama chtěl otevřít americkou náruč syrským uprchlíkům. Pak mu ale guvernéři jednotlivých amerických států vysvětlili, že o žádné běžence nestojí a že nehodlají riskovat, že jim v jejich státě začne kvést terorismus.

Američané „vyfakovali“ uprchlíky: My vás u nás prostě nechceme. Jsou mezi vámi teroristé
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman se sochou svobody v zádech při projížďce lodi na řece Hudson

Na začátku listopadu se objevila iniciativa amerického prezidenta Obamy k zesílení pomoci syrským uprchlíkům ze strany USA. Agentura Reuters upozornila na slova amerických vládních úředníků, že se Obamova administrativa chystá poskytnout azyl většímu počtu Syřanů prchajících před občanskou válkou.

Prezident Obama se veřejně zavázal, že v příštím roce přijme navíc deset tisíc Syřanů, a tím prý americká otevřenost ještě nekončí. USA kromě toho chtějí pro běžence otevřít nová prověřovací centra v Iráku a v Libanonu.

Nápad Obamovy administrativy však velmi nadzvihl guvernéry jednotlivých států, kteří by případně byli nuceni přijetí imigrantů řešit. Hned patnáct z padesáti guvernérů se prakticky okamžitě explicitně vyjádřilo, že prezidentův plán odmítají.

„Ani vy, ani jakýkoli federální úředník nemůže zaručit, že se syrští uprchlíci nestanou součástí nějaké teroristické činnosti,“ napsal do Bílého domu Greg Abbot, guvernér Texasu. Podobně se vyjádřili i guvernéři států Alabama, Arizona, Arkansas, Florida, Illinois, Indiana, Louisiana, Maine, Massachusetts, Michigan, Mississippi, New Hampshire, Severní Karolína, Ohio, Texas a Wisconsin.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …