Babiš: Zrušit sankce a začít obchodovat s Ruskem. To je potřeba

08.07.2018 18:35

Premiér Andrej Babiš (ANO) se vyjádřil proti sankcím, které podle jeho slov nic moc nepřinesly. Jak uvedl na summitu zemí střední, východní a jihovýchodní Evropy a Číny v Sofii, chtěl by také začít obchodovat s Ruskem. Jeho slova přinesl server iROZHLAS.cz.

Babiš: Zrušit sankce a začít obchodovat s Ruskem. To je potřeba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu Andreje Babiše. Již podruhé

Babiš se také vyjádřil k případné obchodní válce Spojených států s Čínou. Jak by nás zasáhla? „Důležité je, jestli Spojené státy zavedou clo na automobily. To bude rozhodující. Pokud by zavedly clo, tak samozřejmě to by mohl být velký problém, protože my jsme velký výrobce automobilů, vyvážíme i díly do automobilů. Každá desátá část německého auta je česká. Takže to může mít vliv,“ řekl a dodal, že obchodní válka je špatně, neboť to vždycky prohrají všichni. 

Anketa

Komu teď budete fandit na mistrovství světa ve fotbale?

4%
7%
5%
52%
hlasovalo: 4085 lidí

Původní text ZDE.

„Čína je obrovský trh a myslím, že uvidíme, co se stane na jednání mezi Trumpem a Putinem. Hlasy, které volají v Evropě po ukončení sankcí, jsou stále větší, tak uvidíme, jaký to bude mít vývoj. Ale dnes je to tak, že automobilky nestíhají vyrábět. Mluvil jsem s nimi, oni chtějí rozšiřovat výrobu. Otázka je, jestli je to teď namístě, jestli není lepší chvilku počkat. Ale to je samozřejmě na nich,“ poznamenal pak následně k trhu Babiš. Dodal také to, že jsme připraveni otevírat mimoevropské trhy, především v Indii či Číně. 

Závěrem se pak vyjádřil i ke zrušení sankcí s Ruskem. Na tuto otázku neumí podle svých slov odpovědět. „Máme problém s obsazením Krymu a s těmi dohodami a samozřejmě ty sankce nic moc nepřinesly a poškozuje to všechno, takže by bylo dobré to politicky vyřešit a znovu začít s Ruskem obchodovat,“ řekl pouze. Česká republika je podle něj atraktivní, stabilní ekonomikou, jež má relativně nízké daně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…